Майонеза и масаж гонят косопада

Майонеза и масаж гонят косопада

Ако изведнъж усетите, че косата ви започва да пада като листата на дърветата през есента, а лъскавата ви доскоро грива е загубиля блясъка си, трябва да разберете каква е причината за всичко това. Може би трябва да посетите лекар, за да установите кой от органите ви не е наред.

Докато този орган не се излекува, никакви средства за подобряване на външния вид на косата няма да ви помогнат. Лошата коса подсказва, че човек не е добре със здравето и дори посочват кой орган се нуждае от лечение.

Така например активното опадане на косата е обичайният спътник на болестите на ендокринната система, жлъчката и черния дроб. Ако косата ви е прекалено мазна, проверете в какво състояние се намира черния ви дроб.

При наличие на пърхот обърнете внимание на стомашно-чревния си тракт, а ако главата ви е със суха кожа и самата коса е много суха, това е признак за заболяване на бъбреците.

Майонеза и масаж гонят косопада

Пърхотът сам по себе си свидетелства за възпалени черва и жлъчни пътища. Ранното побеляване на косата може да бъде свързано със заболяване на щитовидната жлеза. Не трябва да забравяте и че косата придобива лош външен вид от чести опити за подобряване на вида й с различни козметични средства.

Но ако все пак сте премахнали първопричината за падането на косата ви, е добре да я възстановите със специални маски. Преди да нанесете маската задължително масажирайте главата си.

Започнете с натискане на връхчетата на показалеца и средния пръст между веждите. Бройте до пет. След това повторете това действие през всеки половин сантиметър, като постепенно се придвижвате към слепоочията. Около 20 секунди с кръгови движения масажирайте слепоочията.

След това, като броите до десет, с напрегнати пръсти масажирайте цялата глава – нагоре, надолу и с кръгови движения. Накрая хващайте по няколко кичура коса и леко ги дърпайте. Направете това по цялата глава. Това, освен че ще подобри състоянието на косата ви, ще премахне главоболието и напрежението, натрупани през деня.

При суха коса с пърхот направете маска от рициново масло и зехтин в съотношение едно към едно, като изстискате в сместа и сока от половин лимон. Сместа се втрива в кожата на главата и в косата. Престоява половин час и се измива добре.

При мазен пърхот половин час преди миене на косата в кожата на главата се втрива смес от мес, сок от алое, лимонов сок и рициново масло в равни пропорции.

Между измиванията на главата е много полезен всекидневният масаж с четка или с пръсти. В кожата на главата се втрива отвара от 400 г коприва, 50 г лайка и 50 г невен.

Отварата се прави, като сухите билки се заливат с половин литър вряла вода, варят се десет минути на бавен огън, изстудяват се и се прецеждат. Втрива се във влажна коса.

За всеки тип коса е полезна маската от майонеза или сметана, смесена в равни пропорции с мед и рициново масло, в което са добавени две скилидки разтъркан чесън. Маската се втрива в кожата на главата и след половин час се измива.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати