За по-дълготраен и красив маникюр

За по-дълготраен и красив маникюр

Ръцете издават доста от характера на жената. Освен да поддържате кожата си гладка, трябва да полагате старателни грижи за ноктите си. Това не значи непременно да посещавате маникюрист два пъти в седмицата. Напротив, и сами може да направите чудеса с маникюра си, следвайки няколко простички правила и техники.

След оформяне на маникюра и лакиране с подходящ лак идва отговорната задача да съумеем да запазим света и формата по-дълго време върху ноктите. За правилното поддържане на маникюра, следвайте следните съвети за по-дълготраен маникюр:

Преди да нанесете цвета уверете се, че ноктите ви не са мазни. Изчакайте известно време, в случай че преди това сте сложили крем за ръцете или сте използвали лакочистител.

След това задължително поставете като основа безцветен лак, върху който цветният определено ще се запечата много по-добре и така ще запазите маникюра по-дълготраен.

Нанесете два слоя от избрания лак за нокти, като изчакате първият да изсъхне добре. В противен случай най-вероятно ще се образува силно чуплив слой, който ще падне още на следващия ден.

За по-дълготраен и красив маникюр

Накрая нанесете още един слой безцветен лак. Той ще служи като преграда за цветния лак и така ще се радвате на красив маникюр поне седмица.

Ако искате да придадете ефектност на ноктите си се снабдете с малките камъчета и декорации за маникюр, които могат да се намерят в изобилие от форма и размери почти навсякъде. Веднага щом сложите слоя безцветен лак, с помощта на пинсета подредете няколко камъчета върху нокътя и леко притиснете.

Спазвайте тези съвети и ще се наслаждавате на красив и дълготраен маникюр.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
МИНКА
МИНКА
09.09.2013 15:59
Мога ли да попитам, колко време съхнат 4 слоя лак?
Ама тея статий в действителност се пишат от хора, които никога не са ги пробвали в действителност.
2
0