Алкохолът и тестените изделия са враг на хубавата кожа

Тестен Изделия

Не само тийнейджърите имат проблемна кожа. За нещастие досадните пъпки и акне, водещи до тъмни петна по кожата на лицето и тялото, съпътстват много мъже и жени на възраст между 20, 30 и дори 40 години. Според дерматолозите възрастта на човек е един от факторите, които определят появата на досадни комедони и пъпки, но не е водещата причина.

Четири са основните причинители на загрозяващите тялото и лицето на човек образувания – неправилно хранене и рязко отслабване, отрови в организма, негативни емоции и липсата на грижа към проблемната кожа.

Най-важното по пътя към постигане на сияйна кожа е прочистването на организма.

Тук с пълна сила важи правилото, че нашата външност е отражение на вътрешното състояние на организма ни. Ако вече сте задминали тийнейджърската възраст, но пъпките не спират да се появяват, това означава, че тлаките в тялото ви са в прекомерно голямо количество.

Пържени картофки

Сериозно трябва да се замислите за цялостното прочистване на организма, за да се оттървете от натрупалите се токсини и шлака, които избиват по епидермиса под формата на пъпки и водят до възпалението на кожата.

Второто правило за здрава кожа е правилното хранене. За да го постигнете ежедневно в менюто си включвайте пресни плодове и зеленчуци, морски продукти. Пийте много вода и прясно изцедени сокове. Храните, които са табу при хората с проблемна кожа са тестените изделия, алкохолът и мазната храна.

Кожата ви може да възвърне здравия си и сияен вид, ако се радвате ежедневно на положителни емоции. За жалост животът на съвременния човек днес е изпълнен с постоянен стрес, но има начини той да бъде превъзмогнат.

Алкохолът и тестените изделия са враг на хубавата кожа

Важно е да подхождате положително към дадените ситуации, да не се измъчвате за злободневни проблеми. Ако към това прибавите и усмивка, няма как да не се радвате след известно време на положителните ефекти на тази “емоционална терапия”.

Но дори да се храните правилно, да водите здравословен начин на живот и да сте позитивно настроени към света, кожата ви няма да заблести магически, ако не положите поне минимална грижа за нея. Резултатите идват само при постоянство.

Всеки ден почиствайте, тонизирайте и овлажнявайте кожата си, за да възпрепятствате появата на обриви и пъпки. Предпочитайте лосиони на неспиртна основа, защото тези, които съдържат спирт, те изсушават кожата и способстват за още по-активното отделяне на мазнини, съответно и за запушването на порите.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати