Погледът и хубавата кожа са магнит за мъжете

Жени

Мъжете особено силно се привличат от погледа на жената, сочат резултатите от проучване. Досега в общоприетата представа за привлекателното лице най-важните характеристики бяха здравата кожа, симетричните черти на лицето или силно развитата челюст.

Според последните проучвания на Face Research Laboratory погледът може много силно да влияе върху привлекателността, дори и някои от горепосочените щрихи да не са от най-хубавите.

Ръководителят на екипа Бен Джонс и авторите на ново изследване са категорични, че ако човек иска да се хареса на противоположния пол, най-важното е да се усмихва и да гледа право в очите.

Д-р Джонс стига до заключението, че човешкият мозък е устроен, така че да изпитва влечение към представителите от противоположния пол, които са по-възприемчиви към нашите скрити любовни намерения.

Грим

Прекият поглед и естествената усмивка правят човека 8 пъти по-привлекателен, категорични са учени от университетите на Абърдийн и Стерлинг. Те провели анкета, в която експериментирали с компютърно променени лица.

В опита взели участие над 460 мъже и жени, на които са били показвани щастливи лица с широко отворени очи, намръщени лица с присвити очи и различни варианти на посока на погледа.

Крайните резултати показват, че най-привлекателни са онези лица, които залагат на директен контакт с очите на човека срещу тях. Дори и усмихнати лицата, чиито поглед блуждае настрани, не се смятат за привлекателни.

Любов

Това е едно от първите изследвания за изучаване на влиянието на погледа върху привлекателността. Авторите на изследването дават и някои насоки, за да прикриете дефектите си, когато искате да се харесате на противоположния пол.

- На първо място е важен погледът. Използвайте очна линия или черен молив да го подчертаете, защото мъжете особено силно се привличат от красивите „позитивно настроени” очи. Усмихнатият поглед, насочен право в очите, е 4 пъти по-привлекателен, отколкото недоволния поглед;

- На второ място се акцентира върху симетричните черти на лицето, които могат да се изваят с помощта на подходящ грим. Особено важна е формата на веждите. Специалистите съветват да не пестим грим, когато искаме да подчертаем красивите черти на лицето си и да прикрием недостатъците си;

- Хубавата кожа и здравословният цвят на лицето са водещи за привлекателността. Тук може да помогне ружът. Здравата кожа е резултат и рационалното хранене - затова внимавайте какво хапвате и подбирайте добре храната си.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати