ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Съвети за буйна и красива коса

Съвети за буйна и красива коса

Съвети за буйна и красива коса

Някои жени са природнонадарени с красиви и буйни коси. Ако не сте от тях, ви предлагаме няколко съвета, с които да се гордеете с привлекателна коса, на която останалите жени да ви завиждат, а мъжете да примират по нея. Така ще подчертаете максимално красотата на гривата си.

- Ако краищата на косата ви са сухи или цъфтящи, незабавно ги подрежете. След което посещавайте фризьора си редовно за тази процедура. Някои фризьори използват нагорещени ножици, с които косъмът се "запечатва".

- Никога не спете с диадеми, фиби, панделки или подобни аксесоари за коса. По този начин те могат да повредят косъма.

- Хранете се здравословно, пийте витамини и минерални добавки за подпомагане растежа на здравата коса. За усилване на растежа и подобряване вида на косата специалистите препоръчват биотин, витамин Е, С и В, както и полезни храни за косата.

- За косата си използвайте продукти, които съдържат етерични масла, билки и растителни есенции.

Преса за коса

- Ако вечер масажирате скалпа си, косата ще е красива. Това ще стимулира растежа на косъма. Чрез масажа също се увеличава и притока на кръв към скалпа, подхранват се корените и се подпомага растежът на косата.

- Не сушете косата с прекалено гореща струя въздух. Дръжте сешоара възможно най-далеч от нея. Ако искате красива коса, фризьорите съветват дори през лятото въобще да забравите за сешоара.

- Ако изправяте косата си с преса, то задължително слагайте кристали в краищата на косъма.

- Поглезете косата си със загрято олио или зехтин. Поставете отгоре парче найлон и хавлиена кърпа. Измийте добре след един час. Топлите масла проникват в косъма и правят косата по-гъвката и бляскава. Това може да помогне срещу цъфтящите краища.

- Не използвайте шампоани, които съдържат натриев сулфат. Те правят хубава пяна, но могат да изсушат косата ви. Вместо тях избирайте т.нар меки шампоани.

- Ако имате много къдрава коса, то избягвайте да я сресвате с четка. Използвайте гребен с широки зъбци или я сресвайте просто с пръстите си. Четката може да унищожи къдравата коса, късайки я от корените.

Вижте също и масла за красива коса!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest