Рибата подмладява кожата на лицето

Рибата подмладява кожата на лицето

Честото присъствие на риба в менюто влияе върху състоянието на кожата на лицето и помага за намаляване на бръчките.

Американски дерматолози са провели изследване и установили, че само три дена рибна диета значително подмладява и освежава кожата на лицето.

Специалистите са на мнение, че благотворното влияние на рибата се дължи на съдържащите се в нея Омега 3 мастни киселини. Те са важни хранителни вещества, изисквани от нашето тяло. Алфа-линоленова киселина, ейкозапентаенова киселина и докозахексаенова киселина са трите вида Омега 3 мастните киселини.

Тъй като тези киселини не могат да се произвеждат в тялото ни, трябва да си ги набавяме чрез храни с високо съдържание на Омега 3 мастни киселини.

Важно е да приемаме с храната си достатъчно фибри, цинк, витамин В6, антиоксиданти, плодове и зеленчуци.

Освен редовното хапване на риба диетолозите препоръчват и да се пие всеки ден по два литра вода и напълно да се откажем от сладкарските изделия. Продуктите с високо съдържание на захар влияят негативно на кожата, подчертават специалистите.

А що се касае до напитките, най-добрата напитка за кожата си остава водата. Според дерматолога Джини Хъбард токсините карат кожата ви да изглежда "умряло". Затова "раздвижването на отровите" с помощта на водата е основно помощно средство в битката ви за красота.

А тъй като универсалната напитка се използва от много други органи, преди въобще да стигне до кожата, необходими са поне

два литра вода на ден, за да отчетете видими резултати.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати