ezine.bg»Статии»Красота»Рибата подмладява кожата на лицето

Рибата подмладява кожата на лицето

Рибата подмладява кожата на лицето

Честото присъствие на риба в менюто влияе върху състоянието на кожата на лицето и помага за намаляване на бръчките.

Американски дерматолози са провели изследване и установили, че само три дена рибна диета значително подмладява и освежава кожата на лицето.

Специалистите са на мнение, че благотворното влияние на рибата се дължи на съдържащите се в нея Омега 3 мастни киселини. Те са важни хранителни вещества, изисквани от нашето тяло. Алфа-линоленова киселина, ейкозапентаенова киселина и докозахексаенова киселина са трите вида Омега 3 мастните киселини.

Тъй като тези киселини не могат да се произвеждат в тялото ни, трябва да си ги набавяме чрез храни с високо съдържание на Омега 3 мастни киселини.

Важно е да приемаме с храната си достатъчно фибри, цинк, витамин В6, антиоксиданти, плодове и зеленчуци.

Освен редовното хапване на риба диетолозите препоръчват и да се пие всеки ден по два литра вода и напълно да се откажем от сладкарските изделия. Продуктите с високо съдържание на захар влияят негативно на кожата, подчертават специалистите.

А що се касае до напитките, най-добрата напитка за кожата си остава водата. Според дерматолога Джини Хъбард токсините карат кожата ви да изглежда "умряло". Затова "раздвижването на отровите" с помощта на водата е основно помощно средство в битката ви за красота.

А тъй като универсалната напитка се използва от много други органи, преди въобще да стигне до кожата, необходими са поне

два литра вода на ден, за да отчетете видими резултати.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати