Основни грешки при правенето на прически

Грешки при избора на прическа

Някои дами са доволни, че имат, така да се каже „личен фризьор”, при който ходят от години и който им прави вечно една и съща прическа. Не е зле обаче да се вгледат в това, което прави коафьорът и да помислят дали изобщо им отива любимата прическа.

Водещи френски коафьори твърдят, че най-широко разпространената грешка при избор на прическа е зле измисленият бретон. Много дами предпочитат дълъг и рядък бретон, който се разпада на две и придава на лицето израз, характерен за кокер-шпаньола.

Много дами носят много къси бретони като на Жана Д’арк, които правят лицето с груби черти и го правят квадратно. Разкъсаните бретони, които са модерни прически за млади момичета.

Според топкоафьори идеалният бретон е гъст и равен.

Прическа

Втората група грешка, според майсторите на ножицата, е обръснатият врат, който е подходящ само за мъже. А когато той е в съчетание с прическа каре, резултатът е направо печален. И си е грешка при избор на прическата.

Русите кичури, които трябва да скрият белите коси, често изненадват, и то неприятно. Когато прекалено светли кичури се смесват с тъмна основа, това изглежда евтино. Ако изобщо трябва да има кичури, то това трябва да е в тоналност, близка до естествената.

Груба грешка при избор на прическа е и избирането на прекалено ярък цвят за косата. Платиново-белият, морковеният, синьо-черният нямат място на главата на елегантна дама. Те придават на косата вид на найлонова перука и изглеждат добре само с тяло и лице на тийнейджърка.

Студеното къдрене, приложено на много къса коса, също е ужасен гаф. В повечето случаи се получава ефект като козината на овца и това показва, че дамата с подобна прическа има пълна липса на вкус. Късата коса трябва да е навита на вълни, а не на дребни къдрички.

червена коса

Щипката тип щъркел, която много дами носят в косата си, за да закрепят по този начин кока си, според топкоафьорите е подходяща единствено и само за защипване на косата по време на плуване или приемане на слънчеви бани, както и докато вършите домакинска работа.

Според тях да се използва щипката-щъркел за пред хора е липса на всякакъв вкус. Те предлагат да се използват красиви и стилни фуркети за коса, направени от скъп метал, кост или кожа.

Рейтинг

5 3
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати