Съвети и маски за красива кожа в студено време

Съвети и маски за красива кожа в студено време

Съветите на нашите баби за красота и здрав външен вид са изпитани от времето и почти на 100 % имат положителен ефект върху нашата кожа, коса, крака и т.н. В предстоящите студени зимни месеци, кожата ни е един от най-уязвимите ни органи. Затова трябва да използваме всеки съвет като знание, което да приложим за по-добрия й външен вид.

Ако дори при не много студено време някои участък от кожата ви избледнява и губи чувствителността си, разтрийте го незабавно с мека ръкавица или с шал. Ако сте чували, че трябва в такава ситуация да наложите с малко сняг, забравете за това, защото снегът допълнително ще травмира безчувственото място.

В домашни условия може да го намажете със спирт или растително масло. Ако измръзването, побеляването и обезчувствянето на крайниците се появява редовно, навярно става въпрос за вид студова алергия и е добре да се консултирате незабавно с лекар.

Ако кожата е зачервена или ожулена, намажете я с витаминизирано рибено маслo, което по рецептите на нашите баби, е магьосник. При измръзване от по-висока степен обаче трябва непременно да се потърси лекар.

Съвети и маски за красива кожа в студено време

Навярно при силен вятър и студ очите ви започват да сълзят, зачервяват се и се появява чувство на парене. Затова в студени и ветровити дни, преди да излезете от къщи, е добре долните клепачи и кожата под очите леко да се намажат с натурално масло, например гъше.

В зимни условия реакцията на кожата, като зачервяване, изсушаване, свиване на кръвоносните съдове е неизбежна. Известно е, че никакъв крем не може да се противопостави този физиологичен процес и на студа.

Ако ползвате от т.нар. “зимни кремове”, на опаковката на които е описано, че защитават от студ и предпазват кожата от зачервяване и изсушаване, не вярвайте. Всичко, което може да направи един такъв крем, е да образува единствено защитен слой.

Ето няколко стари и изпитано полезни маски за студените месеци:

Разбийте на сняг 1 белтък, като постепенно прибавите 1 лъжичка лимонов сок.

Маската нанасяте върху лицето 15-20 минути. Тази рецепта е за стегната кожа и равномерен тен. Тя стяга много силно кожата и свива разширените пори, но същевременно изсушава. Затова е подходяща само при мазна, пореста или нормална кожа.

Съвети и маски за красива кожа в студено време

Подхранваща и освежаваща маска за суха, застаряваща, както и за нормална кожа може да получите, като смесите 1 жълтък с 1 с.л. портокалов сок. Нанесете върху лицето и оставяте да действа 30 минути.

Смес от равни части ябълков оцет и вода, с която кожата се намазва няколко пъти на ден, премахва болката и паренето, причинено от ухапване на различни насекоми. Ако пък намажете с ябълков оцет изгорено място по кожата, ще намалите болезненото усещане и острата болка.

Ако от студа лицето ви почервенява, направете си маска от ситно настъргана ябълка, 1 с.л. топло мляко и 1 жълтък. Ако се получи твърде течна маса, може да добавите малко пшенично брашно или смлени овесени ядки. Нанесете на лицето и след 20-30 минути измийте с топла преварена вода.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати