Мазната кожа алармира за храносмилателни заболявания

Мазната кожа алармира за храносмилателни заболявания

Мазната кожа е следствие на усиленото отделяне на кожни мазнини. Обикновено най-мазна е кожата на челото, носа и брадичката, на врата, между плешките, в областта на гръдната кост, големите кожни гънки, като тези под мишниците, под гърдите, в слабините и кожата по всички окосмени части на тялото.

Установено е, че зазната кожа се наблюдава по-често при жени с тъмен, мургав тен. Дейността на мастните жлези се засилва от храни, богати на мазнини и въглехидрати. Напълняването на тялото също води до увеличаване на мастната секреция.

Мазната кожа говори и за конкретни здравословни проблеми на човек. Мастната секреция на кожата се увеличава при смущения на храносмилателната система. Най-изразена омазняване на кожата се наблюдава при запек.

Върху мастната секреция на жлезите ни оказват значително влияние и чернодробните заболявания. Нервната система е главен регулатор на мастната секреция и затова логично при някои нервни заболявания отделянето на мазнина по лицето се увеличава.

Това е особено добре изразено при хора с Паркинсонова болест.

Специалистите горещо препоръчват хората с мазна кожа да полагат задължително старателни грижи за нея.

Мазната кожа алармира за храносмилателни заболявания

Освен козметиката за проблема може да помогне и спазването на добре балансирана диета. Консумирайте предимно нискомаслени храни, пресни плодове и зеленчуци и пийте възможно най-много вода.

Добре е да имате допълнителен прием на витамини, както и да спортувате често. Постарайте се да ограничите до минимум докосването на кожата на лицето си.

Мазната кожа лесно задържа прах, която се смесва с отделени епидермални клетки, микроби и други в следствие на което по лицето се образува слой с неприятен състав, който я замърсява.

Дерматолозите съветват да почистите лицето си в дълбочина, използвайте продукт със съдържание на стягащ компонент, какъвто е спиртът. Нужно е да се придържате към употребата на козметични продукти, които не съдържат етерични масла или друг омазняващ компонент.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати