Изгладете лицето и шията с мед и нишесте

Изгладете лицето и шията с мед и нишесте

Маските за лице биват три вида: почистващи, овлажняващи и подхранващи.

Почистващите се нанасят на дебел слой, съхнат до образуването на твърда коричка, което става за около 15-20 минути. След което се свалят от лицето като втора ненужна кожа. Те се използват при замърсено лице, със запушени пори и лошо кръвообращение. Почистват от повърхностните вроговени клетки, кожата добива приятен вид. Уголемените пори няма да станат по-малки, но се освобождават от натрупванията и се свиват за известно време.

Почистващите маски не могат да решат проблема с пъпките и дълбоките черни точки. С тях трябва да се справите предварително. Освен това има лечебни козметични маски, които могат да ви бъдат препоръчани от лекар за лечение на пъпките.

Освежаващите и овлажняващите маски са във вид на кремове и гелове. Нанасят се на дебел слой върху лицето, оставят се да действат около 15-20 минути и се свалят с тампон, салфетка или кърпа, но не се измиват. Подходящи са за вяла и застаряваща кожа.

Кремовете за тези маски съдържат восък и растителни масла, и естествената влага в тях задълго я освежава. Дори ако се прави редовно 3 пъти в седмицата, малките бръчици могат да изчезнат.

Подхранващите маски се прилагат всяка седмица. Има много добри готови, които можете да използвате вместо вечерен крем.

Хранителни маски през този сезон са плодовите и зеленчуковите. Могат да се правят комбинирани - плодови маски с мед, с нишесте, със зехтин, с яйце. Не всяка маска е подходяща за всеки тип кожа.

Нормалната кожа понася почти всяка маска. Особено добре й действат стягащите - те едновременно почистват и освежават. Мазната и нечиста кожа отлично се влияе от почистващите маски. Те се свалят с мокра кърпа, след което лицето само се изплаква с хладка вода.

Маските от лечебна кал - например от хума или медицинска кал, се нанасят само на лицето. Всички останали се разпростират и на шията. Около очите маски не се препоръчват. Там се слага само специален хранителен крем. След почистващата маска винаги се нанася овлажняващ хидратантен крем.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати