ezine.bg»Статии»Красота»Прическата зависи от фигурата

Прическата зависи от фигурата

Нина НордНина Норд
Джедай
2k399
Прическата зависи от фигурата
Масажор и четка за почистване на лице 5в1
Препоръчано за теб:
Масажор и четка за почистване на лице 5в1
22.00 лв.
Виж ››

Когато една жена решава да промени прическата си, тя обикновено обръща внимание само на съчетанието на прическата си с формата на лицето. Рядко някоя дама се замисля как прическата й ще се връзва с фигурата й.

Лесно може да се подбере прическа, която ще съответства не само на стила и желанията, но и на очертанията на силуета на дамата, което понякога се оказва решаващо.

Ако жената е висока и е с тънка талия, но има широки бедра и големи гърди, специалистите съветват тя да избягва високите прически, а също така дългите прави коси, тъй като това само ще удължи оптически тялото й.

Момичетата от този тип, които са с фигури на секс-символи, ще изглеждат перфектно с пищна, богата прическа, която не е много дълга, за препоръчване с къдрици и бретон.

Прическата зависи от фигурата

Обратен съвет професионалистите дават на дамите с ярко изразени женски очертания. Те трябва да се ориентират към високите прически, които визуално ще ги правят с няколко сантиметра по-високи.

Те може и да тупират косата си, което ще ги накара да изглеждат по-стройни и високи в очите на околните. За не особено високи жени идеално пасва късата подстрижка с филиране.

Ако жената е с по-атлетично телосложение, тя има право да експериментира с прическата си всеки ден. Тя може да накъдри косата си, да заплита косите си или да ги носи прави. Единственото, което е категорично забранено за нея, е да връзва косата си на конска опашка.

Прекалено заоблените форми ще изглеждат перфектно с помощта на дълги масури. Такива дами не трябва да имат дълга права коса, защото това ще увеличи визуално обема на тялото им.

Пухкавите жени, които са ниски, трябва да подчертаят красотата си с едри къдрици на средно дългата си коса. Друг вариант е да направят кок или да вдигнат косата си във висока опашка.

Стройната дама ще изглежда прекрасно, ако косата й е подстригана на каре. Обечът трябва да е на нивото на меката част на ухото. Ако дамата е с дълга коса, добре е да я носи на кок или вързана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
53
44
35
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Пандора
Пандора
23.06.2013 17:35
Тук има неправилни съвети - ниската жена не трябва да си прави висока прическа ! Така ще наруши пропорциите като цяло - главата ще стане оптически голяма и ..като цяло общият вид става смешен
8
0