ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Гримирайте очите според цвета им

Гримирайте очите според цвета им

Грим

Да умееш да се гримираш е цяло изкуство. Всяка жена е свободна да експерименира с цветовете, но ако държи на перфектния си външен вид, е задължително да открие и прилага тези, които най-много ѝ подхождат.

Зелени очи - изглеждат чудесно очертани с лилав цвят, който им придава блясък. Може и да поиграете със сивото, но опушено, или със зеленото - тъмно и дълбоко, подходящо за есенния сезон. Избягвайте кафяво-розовите и теракотени цветове.

Естествено черното винаги е решение, въпреки че е доста тежко и агресивно. Избягвайте производните на синьо цветове, защото потискат зеленото на очите.

Сенки за очи

Сини очи - наложително е да се избягват наситени тонове, като черния, например. Въпреки че често се употребява, той е тежък за сините очи и подхожда повече на кафявите или сивите. Може да използвате спирала във виолетов цвят, който кара синьото на окото да изпъкне.

На сините очи подхожда много кафявият цвят или по-скоро такъв, който е близък до тена на кожата. За по-наситен ефект може да ползвате и по-тъмно кафяво, но внимавайте да не е с розов оттенък или теракота, защото тези цветове придават изморен и раздразнен вид на светлите очи.

Гримиране

Кафяви очи - предимството на кафявите очи е, че позволяват прилагането на всички цветове. Шампанско, корал или дори пъпеш са идеални за работни и официални случаи. Розовото и теракотата пък са подходящи, за да ви придадат класическо излъчване.

Ако очите ви са с цвят на мед, опитайте с тъмнозелено или с дълбоко виолетово и ще видите как очите ви се променят. Ако вашите очи са по-тъмно кафяви, поставете бледо розово или мраморно, които придават блясък на очите. Заменете черната спирала с кафява или с бежова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати