Как да си отгледаме дълги мигли?

Дълги мигли

Дългите мигли са всепризнат символ на красота и сексапил. Много продукти, като например изкуствени мигли или спирали, правят очите по-изразителни и атрактивни. Съществуват още и козметични аксесоари и мазила, които стимулират растежа на миглите.

Но ако искате да миглите ви да станат по-дълги по естествен начин, можете да опитате няколко стари трика.

1. Подобрете менюто си. Без правилно хранене желаната дължина и здравина на косата, ноктите и миглите става непостижима. В този смисъл всичко, което ускорява растежа на косата, ще помогне и за естественото удължаване на миглите.

2. Мажете внимателно миглите си с естествени лубриканти като например зехтин или вазелин. Поставяйте избрания от вас продукт вечер преди лягане и го измийте на сутринта. Това ще придаде на миглите ви сила и копринен блясък.

3. Нанасяйте масло, богато на витамин Е, като използвате чиста четка за мигли.

4. Редовно сресвайте миглите си. Четкането помага на малките косъмчета да бъдат здрави и да изглеждат добре. Ето защо е препоръчително всяка сутрин и вечер да ги разресвате със специална четчица. Желателно е преди използване да напоите четката с със розово масло или зехтин.

Как да си отгледаме дълги мигли?

Разбира се, подържането на добра хигиена на очите също би допринесло за правилния растеж на миглите. Никога не забравяйте всяка вечер да почиствате грима от миглите си. Подбирайте внимателно тоника, лосиона или тоалетното мляко за сваляне на грим. Добри резултати дава и леката запарка от черен чай. Билковата отвара има благотворно действие и укрепващ ефект.

Интересен факт е, че на горния клепач на вашето око има около 100 - 150 мигли, на долния те са от 50 до 80. Естествената дължината на миглите на горния клепач е около 10 мм., а на тези при долния са 7 мм. Извън безспорните естетически преимущества, основната функция на миглите е да предпазват окото от прах и малки насекоми.

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Milena
Milena
04.03.2012 14:31
Има и американски продукти за стимулиране на растежа. Аз пробвах и съм много доволна от ГранделашМД. Мои приятелки ползват други марки и те са доволни. Определено има голям ефект. Стаа малко бавно, защото са на билкова основа. Обаче си заслужава.
0
0