Избавление от стриите – мисията възможна

Избавление от стриите – мисията възможна

Едно от най-трудните предизвикателства пред жената днес е безмилостната борба със стриите. Дребните нарушения във вида и структурата на кожата не са приятни за никого.

Стриите са вътрешни разтягания на съединителната тъкан. Образуванията представляват неправилни линии, различаващи се по цвят и структура от останалата кожа. Хормоналните сътресения са основна причина за тяхното появяване. Най-често кожата се „нацепва” при бременност, затлъстяване, отоци или асцит.

Как да се преборим със стриите?

Екипът на Ezine.bg направи проучване и отся доказано ефективните начини за справяне със стриите.

Част от процедурите, приложими в домашни условия, включват:

- Премахване на горния слой на кожата с пилинг ръкавица, след което проблемните места се мажат хвойна, а за цялостен ефект се препоръчва приемане на хидролизиран колаген.

- За подобряване на еластичността на кожата се използва и мас, която прави кожата по-гъвкава и предотвратява появата на нови стрий. Чистата свинска мас например е много ефикасна и в същото време евтина. Единственото неудобство на този метод е миризмата. Преминалите процедурите споделят, че ако успеете да преодолеете специфичния аромат, ефектът върху кожата определено си заслужава.

- Алтернатива на маста е бебешкото козметично олио, което също увеличава еластичността на кожата.

- При къпане често сменяйте топла и студена вода. Масажирайте областите с намазнена ръка.

Избавление от стриите – мисията възможна

- Изключително ефективен метод за лечение е и втриването на мазила, съдържащи какаово масло, алое вера или масло от шеа.

- Козметиците препоръчват още за предпазване и лечение на стрии да се консумират храни, богати на цинк и витамините А, Е, С. Тези вещества участват в изграждането на колагена, който както всички знаем е в основата на здравината и еластичността на кожата.

Благодарение на правилното и редовно прилагане на тези процедури с течение на времето стриите почти напълно избледняват и стават незабележими. Необходимо е да се направи уговорката, че процесът е бавен и изисква много търпение и постоянство.

Превенция:

- Опитайте се да поддържате килограмите си на едно ниво.

- Спортувайте внимателно, за да може кожата ви да бъде подготвена да поеме нарастването на мускулната маса.

- Хранете се правилно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати