Грешки при грижата за лицето през зимата

Грешки при грижата за лицето през зимата

Най-често правените грешки по отношение на грижите за кожата през зимата се отразяват пагубно върху вида й. Една от най-разпространените грешки е изстискването на пъпките.

Много зрели жени, както и тийнейджърките, го правят машинално. Този навик води до трудно зарастващи рани, възпалителни процеси, повреди на кожата и белези.

Друга често срещана грешка през зимата е нанасянето на хидратантен крем преди излизане навън. Хидроелементите, които се съдържащ в овлажняващите кремове, се вледеняват и кристализират, като по този начин травмират кожата.

Ако държите на хидратантния крем, трябва да го нанесете поне един час преди излизане. Не нанасяйте крема на слоеве. Така само запушвате порите и не давате на кожата да диша.

Грешки при грижата за лицето през зимата

Много от червилата съдържат вещества, които изсушават нежната кожа на устните, а това й се отразява пагубно през зимата. Добре е да се борите с това с помощта на балсам за устни с масло от шеа или какаово масло. Най-добре е ако използвате натурални масла.

Мазната кожа има нужда от хидратиране и през зимата е задължително тя да бъде овлажнявана и успокоявана. В противен случай резките смени на температурите – от студения зимен въздух в претоплените помещения – ще повишат отделението на мазни секрети и ще ви затрупат с нови проблеми.

Използвайте козметично мляко за почистване на грима и нечистотиите, като то трябва да съдържа витамин Е. Два-три пъти в седмицата правете маска от бяла глина – тя хидратира кожата в дълбочина и попива остатъците от мазнина.

Увлечението по горещи вани през зимата съвсем не е безобидно, защото предизвиква повреди на защитния хидролипиден слой на кожата. Добре е да стоите във ваната не повече от петнадесет минути, като водата трябва да е топла и в никакъв случай гореща. Добре е да добавите във водата морска сол, както и етерични масла.

Употребата на различни видове кремове може да предизвика алергични реакции. Жените очакват ефектът от крема да се появи на следващия ден и губят търпение, след което купуват нов крем. Ефектът от крема се появява едва на осмата седмица от употребата му.

В никакъв случай не мийте лицето си с прекалено топла вода. Най-добре е да използвате за това хладка вода. Топлата влага травмира тънките капиляри на кожата на лицето, които са много чувствителни към температурни промени.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари