ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Как да изглеждаме млади по-дълго

Как да изглеждаме млади по-дълго

Красива Жена

Ако спазвате някои елементарни правила, ще усетите, че кожата ви значително се променя в положителна насока, видът на лицето ви кара мъжете да се заглеждат по вас, и изглеждате поне пет години по-млада.

На първо място е правилото всяка вечер да се премахват остатъците от грим и то никога не трябва да се нарушава. Най-добре е да използвате за почистването на лицето си специален гел или пяна за измиване на лице, като водата трябва да е със стайна температура. Прекалено студената или прекалено топлата вода предизвиква поява на звездообразни капиляри и изсушаване.

След осем часа вечерта се откажете от сериозните разкрасителни процедури. По това време организмът, следвайки вградения биологичен часовник, се настройва за състояние на покой. Стресът от процедури върху кожата по това време е излишен.

На сутринта кожата ще ви се „отблагодари” с отоци и разширени пори, както и с торбички под очите, ако сте решили да си направите разкрасителни процедури преди лягане. Същите проблеми възникват и ако нанасяте крема за лице точно преди лягане. Добре е това да се случва поне два часа преди сън.

Ако сте на тридесет години, не протягайте ръце към серумите и лифтинг-кремовете. Все още ви е прекалено рано. Ако нямате сериозни дерматологични проблеми, заемете се сериозно с кожата си едва след двадесет и петия си рожден ден.

Ако вече сте преминали през границата на тридесет и петата година, намалявайте дажбите храна, защото процесът на обмяна на веществата се забавя.

Женски Лица

Ако изпитвате прекалено силен глад, наблягайте на плодовете, както и на млечните продукти. Избягвайте киселите плодове, защото те само провокират апетита.

Шията е най-големият издайник на възрастта. Затова от млада възраст трябва да тренирате мускулите на шията. Не е необходимо да правите специална гимнастика, а да не се отклонявате от основни правила за поддържане на мускулите на шията в необходимия тонус.

Когато седите или стоите, винаги гледайте брадичката ви да е паралелна на пода или на масата. Спете на много плоска възглавница или най-добре – без възглавница. Не спете по корем.

Бледият цвят на лицето и торбичките под очите често са в резултат на недостиг на кислород, който е необходим за красивия вид на кожата на лицето.

Както недоспиването, така и прекалено многото сън не се отразяват добре на вида на лицето. Температурата на въздуха в спалнята трябва да е между 15 и 25 градуса. Преди сън проветрявайте стаята – това дава възможност на кожата да поеме повече кислород.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати