Изберете прическа според фигурата си

Изберете прическа според фигурата си

Прическата ви трябва да съответства не само на цвета на косата и на формата на лицето, но също така и на фигурата ви. Прости правила ще ви помогнат при избора на подходяща прическа.

Късите прически са на мода, но не на всяка жена ще й отива къса коса. Най-добре изглежгдат с нея миниатюрните стройни жени от типа на Натали Портман. Високият ръст и късата коса не изглеждат добре, защото правят главата много малка.

За високите жени с фигура на модел е подходяща прическа до раменете, която пада на едри вълни. Правите дълги до раменете коси също са модерни, така че ако сте висока и слаба и нямате пищен бюст, правата дълга коса е перфектна за вас.

Ниските жени не трябва да избират дълги коси, защото, когато са прекалено млади, това им създава образ на малко момиченце и околните не ги възприемат сериозно. Но ако искате да поддържате лекомислен стил на обличане и прическа, това е точно за вас.

Изберете прическа според фигурата си

Ако искате да изглеждате стилно и сериозно, направете си прическа тип каре, която да открива част от врата ви. Дамите с пищна гръд изглеждат добре, ако косата им е чуплива или къдрава, а косата – дълга.

По този начин фигурата им се уравновесява, прави я хармонична и отстранява част от вулгарността, която може да се предизвика от носене на дълбоки деколтета.

Някои жени са на мнение, че ако имат изявени сексуални форми, трябва да носят косата си вдигната нагоре. Но е много по-добре, ако навиете долната част на кичурите и ги оставите да се пръснат по гърдите ви.

Ако смятате, че фигурата ви е не особено женствена, не трябва да се поддавате на импулса да подстрижете косата си много късо, защото това ще добави мъжественост във вашата външност. Най-много ще ви отива коса до брадичката, а също така дълга права коса.

Вие най-добре ще прецените коя прическа е перфектна за вас, защото винаги има изключения от правилото. Има много високи жени, които изглеждат прекрасно с къса коса, както има и дами с ъгловато тяло, които не приличат на момчета въпреки късата си подстрижка.

Не забравяйте, че косата изглежда добре само когато е измита, сресана и лъскава. Всеки сезон се появяват нови прически, така че може да експериментирате, докато не намерите най-доброто решение.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 2
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати