Нежната кожа на шията гарантира дълга младост

Нежната кожа на шията гарантира дълга младост

Шията е най-големият издайник на истинската възраст на жената. Дори лицето на дамата да е идеално гладко и тя да изглежда значително по-млада от възрастта си, кожата на шията я издава.

Затова е особено важно редовно да глезите кожата на шията и деколтето с подхранващи маски. Много жени нанасят вечер крем върху лицето си, но не и върху шията и деколтето си, с което ги обричат на бързо състаряване.

Всеки ден трябва не само да се грижите за чистотата и подхранването на шията и деколтето, за да изглеждате по-дълго време млади, но също така и да тренирате мускулите на шията.

Упражнението за борба с провисналата кожа на шията е абсолютно просто – трябва само да легнете на пода и да повдигате главата си, доколкото ви е възможно.

Нежната кожа на шията гарантира дълга младост

В това положение задържайте главата си повдигната тридесет секунди, като всеки ден увеличавате времето на задържане, както и ъгъла на повдигане на главата.

Допълнителна полза ще ви донесе и упражнението за разтягане на шийните мускули и прешлени. За тази цел от легнало положение трябва да се сгънете в ембрионална поза – тоест да обхванете коленете си с ръце. Задръжте в това положение една минута при първата тренировка и постепенно увеличавайте времето всеки ден.

Заключителен етап на упражненията за красива шия, е заимстван от йогите и представлява задържане на дишането. Това е полезно за подобряване на кръвообращението и за обогатяването на организма с кислород.

Като начало застанете в лъвска поза – краката са на ширината на раменете. Клекнете и вдишайте, след това задръжте дъха си, глътнете корема си и се опрете с дланите си върху бедрата, точно над коленете.

Задръжте дъха си колкото можете, после вздишайте дълбоко. За да заздравите мускулите на шийния отдел на гръбначния стълб и да се избавите от двойната брадичка, ще ви помогне специално упражнение.

Това упражнение изисква високо повдигане на главата, езикът ви трябва да е изваден така, все едно искате да оближете носа си. Така се стягат шийните мускули. След няколко седмици упражнения ще забравите, че сте имали двойна брадичка.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати