Рязането на косата за бърз растеж е мит

Рязането на косата за бърз растеж е мит

Смята се, че колкото по-редовно подстригвате косата си, толкова по-здрава ще е тя и толкова по-бързо ще расте. Това обаче е само мит. Подстригването на косата не влияе върху бъдещата дебелина на косъма и на дължината му.

Потенциалната дължина и дебелина на косъма зависи от състоянието на корена му, което като цяло зависи най-вече от гените. Освен това косата изглежда добре, ако луковиците на космите са здрави.

Подхранването на луковиците на косъма прави косата здрава. Препоръчва се подстригване на косата, ако краищата на космите са увредени или се раздвояват.

Спазвайте определени правила, за да не повредите луковиците на космите си, и ще се радвате на красива коса. Всеки ден взимайте мултивитамини и минерали.

Рязането на косата за бърз растеж е мит

Това, от което косата ви има най-голяма нужда, е цинк и биотин. Не разресвайте косата си прекалено дълго и прекалено силно, защото иначе ще повредите луковиците на космите.

Можете да си позволите по-дълго разресване единствено с четка с естествен косъм. Купувайте гребени и четки с високо качество, без остри пластмасови и метални зъбци. Острите зъбци на четките са една от причините за цъфтенето на косата.

Предпочитайте миенето на коса да става със скъпи шампоани и балсами присъстват елементи, които изсушават кожата на главата и така увреждат косата.

Избягвайте всекидневното връзване на косата със стегнати ластици, защото това я уврежда. Слабата коса започва да цъфти. За да се избавите от цъфтежа, изплаквайте косата от шампоан само с хладка вода и сушете със сешоар само по посока на растежа.

Сухата коса, както и нормалната, често е заредена със статично електричество. Това се случва най-вече през зимата, когато жените носят вълнени шапки. За да нямате проблеми със статичното електричество, използвайте подходящ балсам и четка с естествен косъм.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати