Как да се усмихваме като холивудска звезда

Красива Усмивка

Красивата усмивка е в състояние да отвори много врати и да създаде приятелства, да помага в бизнеса и да промени категоричното мнение на някого за определено решение.

За да се усмихвате красиво, не е достатъчно да имате само красиви устни и здрави зъби. Трябва да можете да се усмихвате по законите на Холивуд, за да изглеждате ефектно и убедително.

Основата на красивата усмивка е симетрията. Кривата усмивка изобщо не изглежда добре, защото буквално изкривява лицето и създава асиметрия, която не е естетична.

Застанете пред огледалото и се усмихнете. За едва забележима усмивка човек използва 20 лицеви мускула, а за широка усмивка – 40 мускула.

Най-лесното упражнение за красива усмивка е така наречената фиксация на мускулите на усмивката. Застанете или седнете пред огледалото. Усмихнете се и с върха на пръстите притиснете краищата на устните, бройте до седем, отпуснете, отново бройте до седем и така направете пет повторения.

При притискането красивата усмивка върху лицето ви трябва да се запази. Ако тя леко се изкриви, фиксирайте я до желаната от вас форма. Повторете упражнението, докато не запазите усмивката си въпреки притискането.

Усмивка

Така тялото ви ще запомни кои мускули трябва да ползва, за да направи най-красивата усмивка. След като приключите с упражнението, затворете очи, бройте до тридесет, погледнете в огледалото и се усмихнете. Усмивката ви трябва да е такава, каквато сте желали.

Много важно за красивата усмивка е това доколко тя е естествена и позитивна. Дори най-красивата усмивка не носи успех, ако тя не е заредена с добро настроение.

Тук обаче е важна най-вече психологията. Тренирайте усмивките, като си припомняте най-веселите и забавни моменти от живота си. Спомнете си целувката на любимия мъж, усмивката на детето ви, любимата ви рокля, с която изглеждате перфектно.

Когато се усмихвате, от вас трябва да струи щастие и светлина – само тогава усмивката ще изпълни изцяло функциите си. Трябва да излъчвате радост, за да греете, когато се усмихвате.

Не забравяйте и грима. Тъмните тонове са подходящи само за тежък вечерен грим, те не придават на лицето щастливо изражение. Не забравяйте редовно да посещавате зъболекаря си, за да бъдат зъбите ви красиви.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати