Как да съчетаем правилно бижутата

Как да съчетаем правилно бижутата

Диамантите са мечта на всяка жена, но не е достатъчно да притежавате тези красиви камъни, трябва да знаете и какъв е начинът да ги носите правилно и изискано.

Има неписан диамантен етикет, който се спазва от аристократичните дами. Пръстенът с диамант например се носи на безименния пръст на дясната или лявата ръка, но не и в съседство с други пръстени.

Недопустимо е съчетаването на халка с пръстен с диамант – те трябва да са на различни ръце. Диамантените обеци са любими на много дами, но те трябва да бъдат подбрани с прецизност.

Стройните дами с красива шия изглеждат прекрасно с дълги обеци в комбинация с прибрана коса. Пълните дами с по-къса шия изглеждат прекрасно с кръгли обеци, а косата се съчетава добре с тях, ако е вдигната високо и от нея се спускат къдрици.

Как да съчетаем правилно бижутата

Диамантената гривна е подходяща за дясната ръка. Ако диамантите са преплетени в красива плетеница, е добре гривната да бъде фиксирана на ръката в най-изгодна за наблюдение позиция.

Диамантените брошки също трябва да бъдат подбрани внимателно. Младите момичета изглеждат съвършени с диамантена брошка във вид на клонки и цветя, а зрелите дами – с брошки във формата на листа, както и с геометрични форми.

Традиционни са брошките с форма на цветя и на цветни пъпки. Те се носят на лявото рамо, на около десет сантиметра от линията на рамото. Едрите брошки се носят и по оригинален начин, например закрепени на шала или на яката.

Ако роклята е с подчертана талия с помощта на ефектен колан, брошката изглежда оригинално в средата на колана. При носене на диамантена брошка е добре дрехите да са в един тон и със семпла кройка, за да изпъква бижуто.

Диамантените колиета и медальони изглеждат най-добре на фона на голи рамене. Диамантеното колие е уместно и ако сте облечени в тъмна рокля с висока яка.

Медальоните изглеждат съблазнително в съчетание с рокля с дълбоко деколте. Помнете, че диаманти не се носят от сутринта. Блясъкът им се разкрива напълно само при вечерно осветление.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати