Как да се гримираме като Клеопатра?

Как да се гримираме като Клеопатра?

Когато чуем името Клеопатра в съзнанието ни веднага изниква образът на красивата владелка, управлявала Египет 21 години. Легендарната жена е и полседният фараон на древната държава.

Неизменна част от нейния външен вид е наситеният грим, съставен от от тъмни, изразителни очи и подчертани устни. Ако искате да се преобразите в Клеопатра за специално парти или пък просто желаете да се разнообразите и да придадете правокативност на ежедневния ви грим, запознайте се със следните стъпки. Благодарение на тях ще пресъздадете част от осанката на владетелката върху себе си.

1. Нанесете фон дьо тен или пудра. Имайте в предвид, че древните египтяни смятали, че светлата бяла кожа е най-красива. Ето защо можете да изберете по-лек цвят на основата. Пропуснете тъмните нюанси, които придават на кожата ви тен и бронзов вид.

2. Използвайте средно тъмен молив за вежди, за да „изрисувате“ и подсилите веждите си. Направете ги колкото е възможно по-изразителни и експресивни.

Как да се гримираме като Клеопатра?

3. Нанесете сенки в сапфирено син цвят от горната линия на клепача до гънката на окото. Подчертайте зоната, намираща се непосредствено под веждите, със златисти отенъци. Използвайте сенки на прах, а не цветни козметични моливи, това ще придаде по-естествен вид на кожата и лицето ви.

4. Очертайте долната и горната част на очната линия с наситено черен молив. Алтернативен вариант е да нанесете същия концентрирано черен цвят с помощта на течна очна линия. Колкото по-експресивни са линиите, толкова по-добре. След което с малка четка внимателно нанесете под долната линия на клепача сенки в смарагдово синьо. След като очертаете прецизно и двете очи, изрисувайте с черен молив външния край на всяко око, издължавайки към слепоочията. Линията не трябва да е по-дълга от 2, 5 – 4 см.

5. Нанесете няколко пласта черна спирала. За изразен и по-драматичен вид можете да си сложите изкуствени мигли, като част от вашия „грим Клеопатра“.

Как да се гримираме като Клеопатра?

6. Нанесете ярък руж върху скулите. Подберете по-скоро червени и коралови нюанси, за сметка на розовите.

7. За да завършите пламенния си вид, нанесете няколко пласта ярко червено червило и гланц.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати