Основни грешки при разкрасяване

Основни грешки при разкрасяване

Сред най-често срещаните грешки при самостоятелните процедури за разкрасяване са сушенето на косата от краищата към темето. Така косата се наелектризирва, става прекалено суха и трудно се оформя в прическа.

Правилното сушене на косата се извършва от върха на главата към краищата на кичурите. Така се изглажда всеки косъм и гривата изглежда блестяща, макар и по-малко обемна.

Друга грешка е използването на дезодорант след сутрешния душ. Правилно е това да става вечер. И то двадесетина минути след като сте излезли от банята.

Дезодорантът има нужда от време, за да попие в кожата. Той става активен на сутринта, когато се движим. Друг вариант е да изчакате половин час след къпането сутрин и тогава да използвате дезодорант.

Основни грешки при разкрасяване

Повечето дами предпочитат да си купуват козметика в кутийки вместо в тубички, защото може да се използва и най-малкият остатък от крема. Но кутийката е враг на полезните съставки.

При всеки допир с въздуха голяма част от тях се окислява и губи полезните си свойства. А с пръстите си внасяме огромно количество бактерии. Това понякога води до кожни раздразнения.

Най-добре е да избирате козметика в тубички или в бутилчици, които имат дозатор. Колкото по-затворена е опаковката на крема, толкова повече полезни вещества ще се запазят в него.

Да се ползва нощен крем преди заспиване също е голяма грешка, която допускат много жени. Много от тях смятат, че нощният крем е за през нощта и се чудят защо сутрин се будят с торбички под очите.

Най-добре е нощният крем да се ползва вечер, след като се върнете от работа и почистите лицето си от грим и нечистотии. Между нанасянето на крема и заспиването трябва да има поне два часа.

Ако той не попие достатъчно, отстранете излишъка със салфетка. Ако не можете да направите това, ползвайте преди лягане дневен крем, защото попива бързо.

Честото използване на ексфолианти не е препоръчително, особено през зимата. Ако правите това често, рискувате да изтъните кожата и да се лишите от много слоеве епидермис. Кожата започва да изсъхва и да става червена, възможни са възпаления.

Жените с много тънка кожа и с капиляри във формата на звезда по кожата на лицето изобщо не трябва да използват ексфолианти, защото ще се отразят много зле на кожата им.

Много дами погрешно свалят грима си, като нанасят тоалетно мляко върху памучно тампонче и с него търкат клепачите си, като по този начин разтягат кожата им.

Правилно е да се напои тампончето с тоалетно мляко и плътно да се притисне за няколко секунди към клепачите, докато гримът се разтвори напълно.

Виж повече

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари