Плодове и билки за сияйна кожа

Плодове и билки за сияйна кожа

Билките и плодовете са едновременно храна и лекарство. В текста ще откриете няколко интересни рецепти, препоръчани от природната медицина. Полезно е да се знае, че въздействието на плодовете и зеленчуците е най-оптимално, ако се приемат 2-3 часа след ядене или 30-60 минути преди ядене.

Праскова. За чиста и сияйна кожа добре узрелите праскови, нарязани на парчета, се поставят върху лицето като маска. Необходимо е плодът да престои около 20 минути. След което лицето се измива обилно с хладка вода.

Интересен факт е, че плодът на прасковата подпомага отделянето на стомашен сок, което има значение при разграждане на богата на мазнини храна. Ето защо консумирането на този плод освен за разкрасяване се препоръчва и при анемии, запек, екземи, нарушена обмяна на веществата и сърдечно-съдови заболявания.

Плодове и билки за сияйна кожа

Банан. Смачкайте един узрял банан и нанесете кашичката върху кожата. След 15 минути измийте с хладка вода и нанесете подходящ крем. Бананът е доста калоричен и съдържа желязо. Това го прави много полезен при лечение на анемии.

Босилек. Растението притежава антисептично и антибактериално действие. Сокът от пресен босилек успокоява изключително ефективно кожата при болезнени пъпки по кожата. Oсвен това растението служи за изплакване на устата при възпаления в устната кухина и гърлото.

Хума. При екземи, лишеи, гъбичкови инфекции и други подобни върху кожата се нанася рядка кашица, приготвена от хума и вода. След около 30 минути маската се измива с обилнотечаща вода. Процедурата се прави минимум 2-3 пъти, за да се постигне осезаем резултат.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати