Удължете младостта на кожата

Красиво Лице

За да бъде кожата ви по-дълго време млада и сияйна, търсете пептиди в кремовете за лице, както и в маските и в другите средства за поддържане на красотата на кожата.

Това е най-активната съставка в козметиката за стягане на кожата на лицето. Друго полезно за лицето средство са ретиноидите, които са производни на витамин А.

Докато пептидите стягат и укрепват кожата, ретиноидите я изглаждат и изравняват бръчките. Най-добре е да ползвате кремове с ретиноиди нощем, тогава те са най-ефективни.

Борете се с бръчките под душа. Десет минути преди да се изкъпете, нанесете под очите си малко зехтин. Тази процедура не само подобрява текстурата на кожата, но ѝ дава възможност по-дълго време да задържи влагата.

Кремът за очи съхранявайте в хладилник. Студената температура на крема ще ви помогне да се избавите от торбичките под очите, а освен това ще съхрани по-дълго време полезните свойства на козметиката.

Маска за Лице

Един или два пъти седмично глезете лицето си с подхранващи и овлажняващи маски. Преди да нанесете маската, добре почистете кожата с тоалетно мляко, измийте я и я подсушете.

След това нанесете маска, купена в магазина, или такава, която можете да си приготвите сами. Ако ви мързи да забърквате маски, наложете кожата на лицето си с няколко резена краставица.

Те премахват петната по кожата, правят я свежа и гладка и я хидратират в дълбочина. Можете да си направите също така маска с помощта на няколко лъжици кисело мляко.

След като маската поизсъхне, измийте я с топла вода и след това задължително нанесете подхранващ крем. Оставете го да подейства двадесет минути и попийте излишъците със салфетка.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати