ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Красиви в розово и червено срещу депресията

Красиви в розово и червено срещу депресията

Красиви в розово и червено срещу депресията

Розовото и червеното привличат погледите и затова световноизвестни дизайнери не пропускат да ги вкарат като мотив в своите колекции. Тези цветове събуждат от депресиращите студове и се превръщат в истински пробив в умерените тенденции на грима през последните години.

Кървавочервеното и наситенорозовото гонят далече всичко мрачно и сдържано. Розовият цвят олицетворява нежността и женствеността, а червеният – страстта и сексуалността.

Ако дълго време се взирате в червена кърпа, пулсът ви ще се ускори и кръвното ви налягане ще подскочи. Важното е да не се съчетават яркорозово и червено.

Червени и розови сенки за очи

Розови сенки за очи

Трябва да внимавате с нанасянето на червени и розови сенки, защото при неумело използване те могат да превърнат очите ви в подути, което ще ви придаде болнав вид.

Нанесете основа върху клепачите, защото без нея червените и розовите сенки след няколко часа ще започнат да стават на петна. Цветът на сенките трябва да е наситен.

Ако е прекалено блед, цветът ще придаде възпален или разплакан вид на очите. Не нанасяйте ярки сенки във вътрешните ъгълчета на очите, за да не се превърнете в истинска извънземна.

Винаги използвайте черна очна линия и спирала заедно с розовите или червените сенки. Черното кара розовото и червеното да засияят и ги подчертава.

Червен руж

Червен и розов руж за лице

Не използвайте никога руж или червило вместо сенки. Много от червените и розовите пигменти в състава на ружа и червилото не са подходящи за чувствителната кожа на очите и могат да предизвикат раздразнение.

Изравнете тена на кожата си. След като нанесете сенките върху клепачите си, маскирайте с коректор всички зачервявания по лицето си, иначе ефектът ще е много печален.

Когато използвате яркочервен руж, не го нанасяйте близо до центъра на лицето, защото тогава изглежда като възпаление. Нанесете го върху скулите почти до слепоочията. С розовия руж може да придадете сияние и на бузките. Размажете ги към линията на косата си и към слепоочията си.

Червено червило

Червено червило

Избягвайте нанасянето на червено червило върху напукани устни. Използвайте ексфолиант и след това го измийте с хладка вода. Нанесете крем, за да изравните повърхността на устните.

Червеното червило е идеално, когато е матово, а розовото има нужда от лек блясък. Колкото по-прецизно изрисувате устните си, толкова по-ефектен ще е резултатът. За устойчивост напудрете устните, след като нанесете червило, и повторете още веднъж върху пудрата.

Колкото по-тъмна е кожата на лицето, толкова по-топъл и наситен трябва да е розовият нюанс. За бледата кожа е подходящо кораловочервеното и червеното на малината, а за тъмната – бордо и керемидено червено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати