Пет тайни за разкрасяване

Красота

Всяка жена смята, че за да се чувства уверена, трябва да хареса това, което огледалото й показва. За да изглеждате добре, не е необходимо да харчите баснословни суми, стига да знаете някои тайни за разкрасяване.

Първата тайна е да оцените значението на хидратацията. Не е важно какъв е типът на вашата кожа – дали е суха, мазна, нормална или комбинирана. Ако искате да инвестирате в хубава козметика, купете си качествен овлажнител за кожа.

Достатъчно е да използвате качествен хидратант и меко почистващо средство за лице. Това ще удължи младостта на кожата на лицето ви. Ако кожата ви е суха, това е особено важно, защото тя остарява по-бързо и бръчките се забелязват повече.

Ако двадесет и петият ви рожден ден вече е отминал, хидратантите ви дават защитата, която ви е необходима, за да предотвратите преждевременното стареене.

Хидратиращ крем

Всъщност качественият хидратант е продукт, който осигурява нежна грижа и хидратиране, който задържа влагата в клетките на кожата и ще помогне на кожата ви да създава влажност.

Втората тайна, която трябва да знае всяка жена, е че слънцезащитният крем е най-добрият начин да удължите младостта на кожата си. Това се дължи на факта, че когато слънцезащитното средство защитава кожата от вредните лъчи, то не й дава възможност да остарее бързо.

Слънцето влияе върху изработването на колаген, без който кожата не може по естествен начин да поддържа мекотата, влагата и младостта си, както и да предотвратява появата на бръчки.

Слънчева защита

Ако често се излагате на слънчевите лъчи, бръчките ще се появят много рано върху лицето ви. Достатъчно е да сте на слънце по няколко минути дневно в продължение на няколко години и бръчките са налице.

Освен бръчки това води до появата на лунички, пигментни петна и капилярни звезди. Кожата може да изглежда груба, провиснала или съсухрена – и всичко това заради слънцето.

Когато избирате слънцезащитен крем, ориентирайте се към фактор на защита петнадесет и повече. Можете да намажете лицето си с крем против слънце, преди да нанесете върху кожата основата за грим.

Тайна номер три – избирайте внимателно почистващите средства за лице. Не прекалявайте със сапуна, особено ако миете лицето си повече от два пъти дневно.

Почистване

Ако почиствате лицето си повече от два пъти на ден, това разрушава липидната бариера, която предпазва кожата и я прави здрава. При разрушаването на бариерата кожата става суха и лесно уязвима.

Тайна номер четири – използвайте правилните аксесоари за нанасяне на козметика. Може да сте купили най-скъпата и хубава разкрасителна козметика, но ако нямате необходимите аксесоари, от хубавия грим няма да имате особена полза.

Четчиците трябва да са много меки и да са изработени от материал, който леко ще се плъзга по кожата ви. Ако пудрата или сенките падат от четчицата още преди да ги нанесете, сменете четката.

Тайна номер пет – сменяйте прическата и стила си на гримиране на всеки две години. Ако променяте имиджа си, винаги ще изглеждате по-млади от годините си. Нищо не състарява една жена толкова, колкото една и съща прическа и грим в продължение на дълги години.

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати