Здравият сън и красотата

Здравият сън и красотата

Жените, особено тези на средна възраст, са наясно, че безсънните нощи се отплащат с бръчки и отоци под очите. Жена, която е спала малко, вижда в огледалото сутрин печална гледка.

Жените на възраст от 20 до 40 години имат нужда от не по-малко от осем часа сън. През лятото спим по-малко, но през останалите сезони имаме нужда от поне един час повече сън.

Дневният сън не позволява на тялото да си почине достатъчно, това е възможно само през нощта. Тогава в организма протича процес на регенерация на клетките и от тях се изхвърлят токсините.

За да спите спокойно и да изглеждате добре на сутринта, преди лягане се разхождайте поне половин час на въздух. Не гледайте телевизия преди сън, особено екшъни.

Здравият сън и красотата

Спокойният и дълбок сън се осигурява и от топла вана, в която е добавен разтвор от лайка, мента или липов цвят. Ако имат трудности със заспиването, преди лягане полейте прасците си с мощна струя топла вода.

Не се къпете с хладка вода преди лягане и не разтърквайте тялото си с кърпа. Преди да вземете вана или да се изплакнете преди лягане, е добре да походите из дома си боси двадесетина минути, а след това да легнете с крака, вдигнати на стената.

Направете си масаж на ходилата с растително олио, като добавите в него маслен разтвор на витамин Е. Масажирайте ходилата, като започнете от пръстите и се движите към глезена.

Решете косата си преди лягане с дървен гребен. Две минути такова разресване подобряват кръвообраението на главата и премахват стреса, натрупан през деня.

Понякога е трудно да заспите заради празен или препълнен стомах. Вечеряйте два часа преди лягане и избягвайте да пиете черен чай или кафе. Сънят ви ще е приятен, ако до възглавницата си сложите платнена торбичка със сухи билки.

Напълнете я със сушена мента, маточина, лавандула, листенца от роза. Спете в пълна тъмнина. Температурата трябва да е не повече и не по-малко от осемнадесет градуса.

Редовно проветрявайте спалнята, а ако е възможно, спете на отворен прозорец. Изхвърлете високите възглавници и меките матраци. Забравете за тесните пижами.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати