Ароматерапия за здрави нерви

Ароматерапия за здрави нерви

Ароматерапията влияе добре на здравето. Полезните свойства на различните аромати се използват в ежедневието ни. В древността жреците и магьосниците са изгаряли ароматни вещества по време на обредите.

Терминът ароматерапия е бил въведен от химика Рене Хатефосе в началото на миналия век. Той изследвал свойствата на ароматните масла, за да ги използва за козметични цели.

Той открил силите на етеричните масла съвсем случайно. Веднъж той изгорил ръката си и след това я топнал в масло от лавандула. Изгарянето бързо се излекувало, без да остави белези.

Етеричните масла трябва да се използват внимателно. Те са много концентрирани и могат да предизвикат алергия. Най-приятният метод за ароматерапия е вана с добавка от етерично масло.

Ароматерапия за здрави нерви

Етеричните масла лесно проникват през кожата в човешкия организъм. Процедурата на обвиване с етерични масла е много проста.

Намокрете един чаршаф в два литра вода, смесени с няколко капки етерично масло, и увийте тялото си него. Махнете го след около час.

Ароматните пръчици и свещи също са добър метод за ароматерапия. Ако сте изнервени, използвайте етерично масло от мандарина, бергамот, мушкато, грейпфрут.

Ще ви помогнат също така масла от роза, портокал, лавандула, лимон и жасмин. За да се предпазите от пристъпи на паническа атака, използвайте масло от роза и лавандула.

Използвайте свойствата на етеричните масла, за да разпалите любовта. Жасмин и роза, смесени със сандалово дърво, ще наситят спалнята с аромат на желание.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати