ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Ароматерапия за здрави нерви

Ароматерапия за здрави нерви

Ароматерапия с етерични масла

Ароматерапията влияе добре на здравето. Полезните свойства на различните аромати се използват в ежедневието ни. В древността жреците и магьосниците са изгаряли ароматни вещества по време на обредите.

Терминът ароматерапия е бил въведен от химика Рене Хатефосе в началото на миналия век. Той изследвал свойствата на ароматните масла, за да ги използва за козметични цели.

Той открил силите на етеричните масла съвсем случайно. Веднъж той изгорил ръката си и след това я топнал в масло от лавандула. Изгарянето бързо се излекувало, без да остави белези.

Етеричните масла трябва да се използват внимателно. Те са много концентрирани и могат да предизвикат алергия. Най-приятният метод за ароматерапия е вана с добавка от етерично масло.

Ароматерапия за здрави нерви

Етеричните масла лесно проникват през кожата в човешкия организъм. Процедурата на обвиване с етерични масла е много проста.

Намокрете един чаршаф в два литра вода, смесени с няколко капки етерично масло, и увийте тялото си него. Махнете го след около час.

Ароматните пръчици и свещи също са добър метод за ароматерапия. Ако сте изнервени, използвайте етерично масло от мандарина, масло от бергамот, масло от мушкато, масло от грейпфрут.

Ще ви помогнат също така масла от роза, масло от портокал, масло от лимон и масло от жасмин. За да се предпазите от пристъпи на паническа атака, използвайте масло от роза и лавандула.

Използвайте свойствата на етеричните масла, за да разпалите любовта. Жасмин и роза, смесени със масло от сандалово дърво, ще наситят спалнята с аромат на желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати