ezine.bg»Статии»Красота»Самомасаж за красота и здраве

Самомасаж за красота и здраве

Нина НордНина Норд
Джедай
2k371
Самомасаж за красота и здраве
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

Масажът е леснодостъпен инструмент за поддържане на красотата и здравето. Масажът на главата, освен че премахва главоболието, подобрява кръвообращението, което активизира мозъчната дейност.

Правилата за масаж на главата са прости – масажира се по посока на растежа на косата, с енергични движения, с пръсти, които са плътно прилепнали към кожата на главата, а не се плъзгат по косата.

Масажът на главата не трябва да трае повече от петнадесет минути. Започнете с кръгов масаж на слепоочията, а след това с възглавничките на пръстите направете поглаждания на челото по линията на ръста на веждите от средата на челото към слепоочията.

Масажирайте средата на главата, там, откъдето минава пътят, и завършете масажа с леки движения, които трябва да тонизират кръвообращението на шията ви.

Самомасаж за красота и здраве

Масажът на лицето предотвратява появата на бръчки, подобрява цвета на лицето и кръвообращението, намалява умората и подобрява настроението. Преди масаж почистете кожата на лицето и нанесете мазен крем на ръцете си, ако имате суха кожа, или талк или детска пудра при мазна кожа.

Започнете с меки поглаждания на лицето с двете длани едновременно – отгоре надолу от средата на челото към слепоочията, от носа към слепоочията, от ъгълчетата на устата към средата на ухото, от брадичката към меката част на ухото. Повторете пет пъти.

След това с потупващи движения на три пръста, събрани в едно, масажирайте лицето, като започнете от средата на брадичката по спирала към меката част на ухото. Върнете се в средата на брадичката с потупвания по права линия.

Повторете три пъти, като последния път се върнете към ъгълчетата на устата. След това направете потупвания над и под устните и от слепоочията към средата на челото.

Масаж на корема се прави при болки след физически усилия и при проблеми с храносмилането. Този масаж е противопоказан при месечен цикъл.

Масажът се прави по посока на часовниковата стрелка – първо леко, след това постепенно се увеличава силата на натиска. С меки кръгообразни движения се масажира коремът от долната част до ребрата, след това напречно и надолу.

При безсъние легнете и с галещи движения масажирайте краката, корема, гърдите си. Седнете и нежно масажирайте тилната част на главата и раменете. Завършете масажа с три дълбоки вдишвания и издишвания и легнете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати