Как да направим миглите по-плътни?

Как да направим миглите по-плътни?

Не всички се раждаме с гъсти, плътни мигли. Добрата новина е, че има много начини, по който да се сдобиете с такива. Основната функция на фините косъмчета е да предпазва очите ви, като ги овлажнява, не позволява на прашинките да полепват по очните ябълки.

От естетическа гледна точка миглите са тези, които най-силно акцентират върху цялостното ви излъчване. Плътните мигли винаги привличат вниманието и очароват.

Как да направим миглите по-плътни?

По-редките мигли могат да бъдат подсилени и сгъстени по естествен и изкуствен начин, за да станат още по-привлекателни.

Като начало трябва да започнете с хигиената. Никога не си лягайте с грим. Непочистеният очен грим уврежда косъмчетата, прави ги уязвими към падане и накъсване.

Снабдете се с фина четка за мигли. Поне веднъж в седмицата внимателно ги сресвайте с бадемово или рециново масло. Масло от праскова също има доказано добри резултати.

За да поддържате очите си защитени от прах и вятър – винаги носете слънчеви очила. Това ще подейства добре и на плътността на миглите ви.

Нанасяйте спирала, предназначена за плътност на миглите. Важно е каква е самата четчица на козметичния аксесоар. Тя също трябва да е богата на реснички, за да може да нанесе слоя по-качествено. Убедете се, че нанасяте спиралата от корените до върха, внимавайте да не се получи залепване между отделните косъмчета. За удивително плътни мигли нанесете два или три слоя. Трябва да направите това по-бързо, тъй като съществува вероятност спиралата да изсъхне.

Как да направим миглите по-плътни?

При избора на козметиката обърнете внимание дали тя съдържа витамини и уплътняващи агенти като силикон или восък.

Спиралата е по-добрия вариант за извиване на миглите, от колкото металните козметични уреди, които често водят до увреждане на структурата на косъма.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати