Бръчките около нослето

Бръчките около нослето

Човешкото лице е пълно със загадки и противоречия. Ако се мръщим и се разстройваме, се появяват бръчки около очите и на челото, а ако се смеем и се радваме на живота, се появяват бръчки около носа и устата.

Бръчките около носа и устата са две дълбоки като бразди бръчки, които минават от носа към ъглите на устата. Те са особено забележими при усмивка, но могат да се видят и когато лицето на човек не проявява никакви емоции.

Те не се появяват само в зряла възраст. Такива бръчки зависят от анатомичните особености на лицето, а също и от начина, по който изразявате емоциите си.

Какво можете да направите? Не сте способни да контролирате лицето си и да не се усмихвате. Но можете да правите гимнастика за лице, която ще поизглади тези бръчки.

Бръчките около нослето

Измийте добре ръцете си и застанете пред огледалото, за да контролирате правилното изпълнение на упражненията. Силно надуйте бузите си и бавно изспуснете въздуха през устата си.

С усилие на лицевите мускули протегнете долната си устна надолу, а после се върнете в изходно положение, като през цялото време внимателно натискате бръчките и съвсем леко разтягате кожата настрани.

Силно натискайте бръчките около носа и устата, но без да разтягате кожата, а просто ги натискайте с възглавничките на пръстите.

Тези упражнения помагат да се поддържа еластичността на кожата в областта на бръчките на едно и също ниво и по този начин се предотвратяват дълбоките бразди.

Но ако проблемът е по-сериозен и браздите вече съществуват, можете да прибегнете до помощта на запълващите гелове, известни като филъри. Ако искате, можете да се подложите и на липофилинг.

Това не е пластична операция, но ефектът остава за цял живот. Идеята на този метод е, че проблемните места се запълват с мастна тъкан от бедрата на пациента.

Процедурата трае около час и първата седмица след интервенцията няма да можете да се усмихвате широко, но след това ще се радвате на пълното отсъствие на бръчките около нослето.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати