Продукти за сияйна кожа

Продукти за сияйна кожа

Сияната кожа и перфектният външен вид могат лесно да бъдат постигнат само с помощта на правилния избор на храни. В текста ще откриете информация за четири продукта, приемането на които ще заздрави кожата ви и ще й предаде неустоим вид.

Лимони

Продукти за сияйна кожа

Цитрусовият плод е добре известен със своите почистващи и детоксикиращи свойства. В аюроведа лимоновият сок, изстискан в чаша с топла вода и приеман сутрин на гладно, се счита за един от най-добрите и лесни методи за вътрешно почистване.

Киселината на лимона стимулира чернодробната функция. По този начин и чрез помощта на жлъчката се изхвърлят токсините от организма. Освобождаването на телесните отпадъци чрез вътрешните органи изключва намесата на кожата в изхвърлянето на излишните вещества.

Зелен боб

Продукти за сияйна кожа

Зеленият боб е много добър източник на кварц – минерал, чийто функции са от съществено значение за синтеза на съединителната тъкан. Тя от своя страна играе важна роля за здравината и целостта на кожата.

Козметичните компании широко използват кварца в производството на своите продукти, защото той хидратира, спомага за производството на колаген и еластин, които придават на кожата сияен вид и гъвкавост. Зеленият боб съдържа още антиоксиданти и витамини от групата на С и А. Витамин С предпазва кожата от слънчеви изгаряния, както и от замърсената околна среда. Витамин А поддържа кожните клетки здрави, прави дермата мека и гладка.

Киви

Продукти за сияйна кожа

Констипацията води до лош вид на кожата. Токсините, които не се елиминират от червата, обикновено отиват към кожата, като образуват запушване на порите. Напоследък все по-често кивито се спряга като новото тайно оръжие срещу запека. Установено е, че хората, които хапват по две плода киви на ден, имат по-здравословна отделителна система. Освен това зеленият плод също е ценен източник на витамин С, който повишава нивата на синтеза на колаген. Проучване от 2007 г. доказа, че хората, които приемат повече витамин С, имат много по-здрава и сияна кожа. Това важи най-вече за хората в напреднала възраст.

Меласа

Продукти за сияйна кожа

Меласата е течността, която остава след рафинирането на захар. Тя има наситен и леко горчив вкус. Меласата е добър източник на желязо, витамини от групата В, магнезий, калций и мед. Медът помага за укрепването на кожата, участва в образуването на колаген и еластин. Освен това остатъчният захарен продукт е един от най-здравословните подсладители. Той съдържа най-високи нива на оксиданти от всички останали естествени подсладители.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати