Шоколадови процедури за перфектна кожа

Шоколадови процедури за перфектна кожа

Шоколадът е не просто вкусен, но съдържа специфични вещества, които ви карат да се чувствате добре, като например хормона на щастието серотонин. В състава на какаовото изкушение влиза още фенилетиламин – хормон, отделян от организма, когато сме влюбени.

Шоколадът е с високо съдържание на витамин В, калий, магнезий, цинк и калций. Черният шоколад съдържа много желязо. В състава му влизат още мощни антиоксиданти, които противодействат на свободните радикали, причинени от вредно въздействие на слънцето и околната среда. Експертите са категорични, че антиоксидантите забавят процеса на стареене.

Шоколадът се превръща във все по-популярна съставка на много козметични продукти.

Шоколадови процедури за перфектна кожа

Маските с шоколад са изключително приятни като усещане и същевременно много полезни за кожата. Какаовото масло омекотява и хидратира тялото. Преди да я нанесете, трябва да ексфолирате внимателно кожата си. След нанасяне на шоколадовата маска, намазаните места се покриват с фолио. За да бъде истински ефективна, маската трябва да престои поне 90 минути. Резултатът е мека, хидратирана кожа, която ухае страхотно.

Можете да направите подобна процедура и на лицето. За целта първо поставете върху лицето си кислороден крем, след което шоколадовата маска и най-накрая найлоново фолио, за да задържите маската върху лицето си. Престоят с маската трябва да е около час и половина. За това дълго време ще се сдобиете със сияйна и здрава кожа.

Шоколадовата терапия се прилага и за по-лъскава и блестяща коса. Тя е най-подходяща за брюнетките. Днес някои спа салони дори предлагат шокодов маникюр и педикюр. Продуктите, които са на какаова основа, са много подходящи и за грижа за напукани пети и сухи ръце.

Шоколадови процедури за перфектна кожа

Според специалисти шоколадът съдържа два пъти повече антиоксиданти от червеното вино и зеления чай. Тези антиоксиданти, наречени флавоноиди, балансират кръвното налягане и подобряват дейността на сърцето. Ако имате възможност се опитвайте да подбирате по-висок клас шоколади, цената в повечето случаи гарантира много по-добро качество и здравословни ползи за продукта.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати