ezine.bg»Статии»Красота»Автобронзантите ще ви подарят безвреден тен

Автобронзантите ще ви подарят безвреден тен

Тен
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Наближава лятото. С мечтания слънчев загар обаче можете да се сдобиете по всяко време на годината. За разлика от солариумите, които много специалисти отричат, другият метод за бронзов загар са автобронзантите.

Те не проникват в дълбочина и поради тази причина не крият никакъв риск за кожата. Оцветяването им се дължи на веществото дехидроксиацетон от групата на захарите, което съдържат. Когато то попадне върху кожата, си взаимодейства с протеините и аминокиселините и се образуват меланоидини. Те са главните виновници за потъмняването.

Ефектът "изкуствен тен трае поне десет дни, зависи от типа кожа. Ако сте блондинка или червенокоса с много светла кожа, използвайте автобронзант във вид на овлажняващо мляко с надпис light, тъй като с плътен крем ще изглеждате неестествено.

За жените с тъмноруси или кестеняви коси и не толкова бледа кожа са подходящи автобронзиращите мляко, лосион или крем с обозначение medium.

А чернокосите с тъмна кожа е най-добре да заложат на продукти с надпис dark, като спокойно може да се доверят и на автобронзиращите кърпички. Тъй като кожата на лицето се оцветява по-трудно, се предлагат отделни автобронзанти за лице и за тяло.

Когато нанасяте автобронзанта, правете това с масажни движения, като започнете от краката и завършите с раменете. Когата на колената, лактите, дланите и ходилата е по-дебела и се пигментира по-лесно. Затова покривайте тези участъци с много тънък слой. Може да използвате същия продукт и за оцветяване на лицето, стига да не е посочено на опаковката, че е предназначен само за тяло.

Ако обаче установите, че кожата ви е станала на петна, почистете я с прясно изцеден лимонов сок и малко кислородна вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest