Масаж за красиво лице

Масаж за красиво лице

За да имате красиво и свежо лице, трябва да се наспивате добре, да се храните с полезни продукти и да глезите лицето си с маски. Но освен това е необходим и масаж.

Най-добре е ако може някой друг да ви прави масаж, но можете доста неща да направите и със собствените си ръце. Почистете лицето си и нанесете мазен крем или зехтин върху кожата.

Започнете от линията на брадичката. Пощипвайки кожата, движете се отляво надясно по брадичката и обратно. С тези пощипвания тонизирате кожата.

След това погалете с лек натиск, а след това направете същото в областта около устата. С кръгови движения внимателно масажирайте бузите си и плавно преминете към носа.

Масаж за красиво лице

След това масажирайте около очите, като внимавате да не разтеглите фината кожа, а след това масажирайте и челото. Правете спираловидни движения по хоризонтала на челото, перпендикулярно на носа.

Повторете отново поне веднъж, а по-добре – два пъти. Когато приключите с масажа, с леки потупвания освежете цялото си лице, това ще подобри кръвообращението.

Ако правите този масаж всеки ден, това ще отпусне напрегнатите мускули на лицето ви, които са една от най-често срещаните причини за появяването на бръчици.

Освен това масажът спомага за подобряването на циркулацията на кръвта и увеличаването на изработката на колаген в кожата, а той е отговорен за нейната еластичност.

Различните видове натискания, поглеждания, пощипване и потупване много добре се отразяват върху състоянието на кожата. Важното е да не натискате силно.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати