Вкусни маски за сияйна кожа

Вкусни маски за сияйна кожа

Прасковена маска

Намачкайте добре една мека и средна на размер праскова. Към сместа добавете една супена лъжица мед, както и една супена лъжица овесена каша. Така приготвената плодова маска се нанася върху кожата и шията. Оставя се да престои за около 15-20 минути. След което изплакнете обилно кожата с топла вода. препоръчително е след като сте отмили маската, да се наплискате и със студена вода, която има свойството да затваря вече почистените пори. Прасковената козметична маска е подходяща за комбиниран тип кожа.

Ягодова маска

Вкусни маски за сияйна кожа

За нея ще са ви необходими половин купа добре узрели ягоди и една четвърт купа царевично нишесте. Двете съставки се сместват, докато не се получи еднородна смес. Маската се нанася върху лицето, оставя се 30 минути, след което се изплаква с топла вода.

Можете да опитате и друга ягодова маска, като използвате ½ купа узрели ягоди, към които да добавите 1 супена лъжица мед. Бърка се, докато не се получи пастообразна смес, която се нанася върху лицето и се отмива след 20 минути с топла вода. Тази маска е подходяща за всички типове кожа.

Маска с кафява захар и мляко

Вкусни маски за сияйна кожа

За направата и осигурете ¼ чаша кафява захар и 1-2 супени лъжици мляко. Двете съставки се смесват добре. Получената маска се нанася върху кожата с масажиращи движения, като по този начин допълнително се постига и пилинг ефект. След 15-20 минути сладката смес се отмива отново с топла вода. Маската е подходяща за всички типове кожа и има изключително добър ексфолиращ ефект.

Маска с папая

Тази маска се приготвя само с една папая, която трябва да е добре обелена и почистена от семето. Плодът се нарязва на парченца и се смачква с вилица. Кашичката се нанася върху кожата и се оставя да действа 15-20 минути. Отмива се с топла, а след това и със студена вода.

За най-добри резултати вкусните маски трябва да се правят веднъж седмично. Съхранявайте остатъците от тях добре опаковани в хладилника до следващото ползване.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати