Незаменимите ползи от водата

Незаменимите ползи от водата

Заздравява кожата

От векове хората в Източна Европа прилагат водната терапия като средство за пречистване и заздравяване на кожата. Процедурата е следната – прави се парна баня (може и в домашни условия), за да се отворят порите. Следващата стъпка е обливането със студена вода. Това затваря вече почистените пори, а рязката смяна на температурата на водата действа тонизиращо за тялото.

Вкъщи можете да приложите следната заздравяваща терапия. Опънете хавлиената кърпа над кипяща тенджерка с вода. Оставете я да се напои с парата, след което я поставете върху лицето. Ако е прекалено гореща, изчакайте няколко секунди, за да не изгорите кожата. Оставете кърпата да престои върху кожата около минута. След което почистете лицето с любимата ви козметика и изплакнете с топла вода. За цялостно тонизиране на кожата, изплакнете и със студена вода.

Придава блясък

Вътрешното хидратиране прави кожата по-светла и сияйна. За видими резултати, пийте поне по осем големи чаши вода на ден. Може да ви звучи много, но при повечето жени това е дозата, продължителното приемане на която дава видим блестящ ефект върху кожата.

Незаменимите ползи от водата

Тонизира мускулите

Водата е около 12 пъти по-резистентна от въздуха, ето защо се изискват повече усилия да се движиш, когато си потопен в нея. Това ще рече, че упражненията, правени във вода, са супер ефективни за мускулатурата.

Заглажда кожата

Загубата на тегло води до остро изпъкване на стриите и т.нар. „портокалова кожа”. Незаменим съюзник в борбата срещу неприятните образования е приема на много вода, плодове и зеленчуци, богати на H2O. Ефектът е видимо заглаждане на бедрата и проблемните зони.

Изследване, проведено в Япония, доказало, че жените, които пият много вода, имат по-тънка талия от тези, които не приемат препоръчителното количество течности.

Премахва стреса и безпокойството

От векове монасите дзен будисти изграждат градините, в които медитират, с много поточета, водопади и фонтани. Звукът от тях има незаменим успокояващ ефект. Научни изследвания също доказват, че краткотрайното или продължително слушане на течаща вода или пълзящи вълни помага да се намали стреса и безпокойството. Ако стресът на работа е повече от необходимия, пуснете си записи на бълбукащи водни поточета.

Подобрява съня

Потапянето в гореща вана преди лягане може да помогне преходът към дълбок, и по-спокоен сън.

Виж повече

Рейтинг

4.2
Общо 6 гласували
5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари