ezine.bg»Статии»Красота»Дългата коса само за 20 минути

Дългата коса само за 20 минути

Дългата коса само за 20 минути
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
Практичен аксесоар за вашия дом:
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
49.99 лв.
Виж ››

Преди години не всяка жена можеше да си позволи удължаване на косата. Днес обаче това е достъпна разкрасителна процедура. Почти всяка трета дама се възползва от услугите за удължаване на косата.

Какви са предимствата?

От древни времена перуката е била основно средство, за да се удължи или промени косата. Предимствата на екстеншъните са, че приставените кичури се третират по същия начин както и вашата естествена коса. Можете да ги миете, решите, боядисвате или сушите.

Как се вграждат екстеншъни?

Съществуват няколко различни начина за вграждане на коса. Кой от тях ще изберете зависи от това какво е състоянието на косата ви, какво искате да постигнете и колко дълго време искате да се радвате на придобивката си.

Винаги преди да се пристъпи към тази процедура трябва да се имат пред вид две неща. Първото е, че е необходимо косата ви да е здрава и да не пада. Дори да е повърхностно увредена и да не ви харесва, трябва да я имате и то в състояние на постоянно обновление.

На второ място – колкото по-къса и гъста е косата ви, толкова повече допълнителни екстеншъни са ви нужни.

Един от начините за удължаване е чрез залепване. Вграждането на коса чрез залепване на кичури е по-скъпа, но по-дълготрайна и удобна процедура. Налага се профилактика през 4-5 месеца.

Другият метод е с клипси. Удължаването на коса чрез цели треси с помощта на клипси е по-бърза и евтина процедура, но изисква профилактика на всеки 4-6 седмици.

Как се прави профилактика?

Необходимостта от профилактика произтича от факта, че допълнителното количество коса се слага върху съществуващата жива, а тя расте.

Колкото повече се отдалечава мястото на снаждане от кожата, толкова по-трудно става обслужването на косата. Добрата и редовна грижа гарантира по-дългата й употреба.

Освен редовното посещение при фризьора, вградената коса има нужда и от ежедневни грижи – правилно разресване, употреба на подходящи измиващи и подхранващи продукти, предпазване от вредни атмосферни влияния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest