Как да се гримираме, ако носим лещи?

Как да се гримираме, ако носим лещи?

Съвременната медицина и технологии правят възможно поставянето на лещи или носенето на очила да не изисква специални съображения при гримиране и поддържане на добрия външен вид на дамите.

Все пак, за да се чувствате уверена и за да не си създавате излишен дискомфорт със зрението, е необходимо да знаете няколко неща за нанасянето на очен грим.

Моливът за очи и неговото поставяне е от съществено значение за състоянието на роговицата. Основното правило, което трябва да спазвате, е да нанасяте молив за очи само по външната страна на окото. За препоръчване е моливът да е мек и водоустойчив. Внимателно подостряйте моливите си, ако разбира се използвате от този тип гримове. Старайте се винаги върха на молива ви да е чист, за да избегнете нанасянето на микроби.

Относно сенките подбирайте такива, които не се ронят и няма опасност част от тях да попадне в окото ви.

Специалистите препоръчват дамите, които носят лещи, да подбират само спирали на водна основа както и такива, подходящи за по-чувствителни очи. По-конкретно търсете хипоалергични спирали, които имат специално обозначение.

Как да се гримираме, ако носим лещи?

Необходимо е да знаете още, че за по-комфортно усещане е препоръчително първо веднъж да нанесете тънък слой от грима, да изчакате няколко минути, след което да нанесете и втори за още по-драматичен и привлекателен вид. Този вид поставяне на спирала е по-подходящ, отколкото само еднократното слагане на плътен слой от макиажа. Това ще олекоти усещането за тежест на гримираните миглите, като същевременно ще ви предпази от възпаляване и зачервяване. Двупластово прецизно нанасяне гарантира още избягване на образуването на слепвания и полепването на прашинки.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати