Как да поддържаме красотата си правилно

Как да поддържаме красотата си правилно

Неправилното почистване на кожата е едно от най-грубите нарушения на правилното поддържане на красотата. Много жени използват сапун, за да измият лицето си.

Усещането за опънатост, което изпитват, след като лицето им изсъхне, те приемат като признак, че са много чисти. Това обаче е знак за изсушаване на кожата.

Постоянното миене на лицето със сапун унищожава липидния слой, ако киселинността на сапуна не е неутрална. Най-добре е да почиствате лицето си със специален крем за измиване на лице или с тоалетно мляко.

Много жени смятат, че могат да си легнат вечер, без да са изчистили добре грима от лицето си. Концепцията на съвременния начин на дегримиране е двуфазна процедура.

Как да поддържаме красотата си правилно

Ако използвате за отстраняване на грима си само памучен тампон, напоен с тоалетно мляко, а след това измивате лицето си, по този начин само запушвате порите си.

Задължително почиствайте кожата на лицето си два пъти от грима. Първата фаза са специалните средства за демакияж като тоалетно мляко или масло.

Втората фаза се състои в отстраняване на самото средство за демакияж, което се извършва със специален гел или тоник за отстраняване на козметични средства. Избирайте тоник, който не съдържа алкохол.

Кожата през лятото не трябва да е суха. Ако тя постоянно се бели, това е знак, че има нужда от допълнителна хидратация. Помогнете й, като хидратирате най-вече в областите на белене.

Не е необходимо да мажете с хидратантен крем цялото лице, ако се белят само определени участъци. Недостатъчно хидратираната кожа е склонна към раздразнения и микроразкъсвания, както и към преждевременно стареене.

Не пренебрегвайте ролята на слънцезащитните кремове. Те ще ви предпазят от преждевременно стареене и бръчки. През деня задължително ползвайте крем със слънцезащитен фактор.

Рейтинг

4.6
Общо 5 гласували
5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари