Съвети за красив маникюр

Съвети за красив маникюр

Кожата на ръцете ежедневно е изложена на вредното влияние на околната среда - минусовите температури през зимата, миещите препарати като верото и останалите, които са част от домакинството.

Всъщност именно почистващите препарати оказват най-силно негативно влияние на ръцете и ноктите.

Вижте някои съвети за това как да поддържате ръцете и ноктите си красив и изящен вид:

- Глезете ги с крем за ръце. Дори слагайте от него след всяко измиване на ръцете с вода и сапун. Добре е кремът да е хидратиращ, да съдържа витамини, които да подхранват кожата. Подходящи са продуктите, които съдържат витамини А и Е – те оказват най-добро въздействие върху кожата.

- Подхранващата маслена баня за ръце в някое СПА-студио или в студиата за ноктопластика и маникюр, е процедурата, която омекотява и дълбоко хидратира кутикулите и ноктите. Това е идеална грижа през студените дни за допълнително подхранване, ексфолиране и хидратиране кожата на ръцете и ноктите.

- Използвайте ежедневно овлажняващи масла за хидратиране и подхранване на ноктите и ръцете. Те подобряват състоянието на нокътната плочка и предотвратяват появата признаците на стареене на кожата. Маслото от жожоба, например, пренася витамин Е дълбоко в кожата, предотвратява разрушаването на клетките и спомага за забавяне на видимите признаци на стареене на кожата на ръцете.

Съвети за красив маникюр

- Не пренебрегвайте кожичките. Те също имат нужда от специална грижа. Съществуват различни продукти за кутикулите около ноктите, които ги микроексфолират и подхранват нокътната плочка. Освен това подхранват кожата и предотвратява образуването на странични кожички в нокътния канал.

- Ако имате слаби нокти, укрепвайте ги със заздравяваща основа под лака. Тя укрепва тънките и разслоени нокти през зимата.

- През студените дни носете винаги ръкавици върху ръцете си. Те играят ролята на пряка защита на кожата на ръцете срещу ниските температури.

- Храната, която приемате, също е от значение за състоянието на ноктите и кожата върху ръцете ви. Включете в менюто си храни с много витамини, калций и цинк.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Принцесс
Принцесс
23.10.2011 18:04
Датата на статията ви е 22.10., а вътре е написано в изречение "сега е лято". Като преписвате стари статии, поне ги редактирайте. Свръхнепрофесионализъм.
1
2
Йоана
Йоана
20.04.2014 17:07
Много си права!
1
0