ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Медът е превенция срещу целулита

Медът е превенция срещу целулита

Медът е превенция срещу целулита
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
Качество без компромис:
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
59.00 лв.
Виж ››

Целулитът е бич за съвременната жена. Съществуват хиляди методи за борба с целулита, като един от тях е масажът с мед. Плюс при този вид маса е, че можете да си го направите в домашни условия.

Целулитът е разглеждан като козметичен дефект или дерматологично заболяване. Той се образува при нарушение в клетките, намиращи се в мастната и съединителната тъкан. С нарастване на възрастта, предразположеността към целулита се увеличава.

Той засяга предимно дамите и от него страдат жени, както с наднормено тегло, така и жени с нормална телесна маса. Според статистиката в България около 79% от нежния пол водят борба с целулита. Оформянето на целулитни депа може да доведе до циркулационни нарушения, причиняващи лимфна или венозна недостатъчност.

Причините за появата на целулита могат да бъдат много - предразположеност, неправилно хранене, липса на физическо натоварване, прием на неподходяща контрацепция, отпускане на кожата и др.

Масажът с мед загрява кожата и подкожния слой, помага за разтварянето на мазнините и изхвърлянето на токсините навън. След тази процедура кожата ви ше придобие тонизиран вид. Обикновено кожата, засегната от целулит, има синкав оттенък.

Преди да си направите масажа с мед, изкъпете се, за да отворите порите на кожата. След това на участъците с целулит нанесете дебел слой мед. Препоръчително е около 0.5 см.

Започнете втриване с меки масажни движения, след което оставете да попие в кожата. Потупвайте кожата като притискате длани към леко засъхналия слой от мед и бързо ги отделяте. Този тип масаж изпълнете върху цялата площ в продължение на 20 минути. Повтаряйте процедурата през ден до постигане на 15-20 сеанса за месец.

По време на масажа медът може да потъмнее или да придобие сив оттенък. Смята се, че оцветяването се дължи на очистването от шлаките през порите на кожата. След медената терапия тялото се измива и се нанася антицелулитен или овлажняващ лосион. Появата на малки синини не бива да ви стряска, тъй като те отминават за няколко дни.

Медът е превенция срещу целулита

Преди да започнете масажа с мед, обаче се уверете, че нямате алергия към продукта. Нанесете от меда върху ръката си и след известно време измийте

Трябва да знаете обаче, че меденият масаж няма да ви избави завинаги от целулита. Когато обаче е съчетан с диетично хранене и спорт, бихте могли да постигнете добри резултати.

Иначе този метод е бил известен още в древен Тибет. Той е основан на взаимодействието на кожата и биологически активните вещества в състава на меда. Той е разновидност на рефлексотерапията - изумителното съчетание на лечебното действие на пчелния мед и масажа.

Медът, предавайки биологически активните вещества, абсорбира токсините и способства за бързото им изхвърляне от организма. Такъв вид масаж се прави за увеличаване на лимфотока и прочистване на кожата. След прилагането на медения масаж кожата става мека, копринена, стегната и с разгладени подкожни уплътнения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мили дами,
Мили дами,
13.06.2013 22:13
Този масаж върши чудеса.Стига да овладеете техниката.Ще увеличите ефекта ако предварително разбъркате хубаво в меда 6-10 капки от грейпфрутово етерично масло.Прилагам този масаж вече 25 години върху себе си, а и вече върху порасналата ми дъщеря.
3
0