СПА-процедури у дома

Домашни спа-процедури

Макар и нищо да не може да замени професионалните спа процедури в специализираните за целта салони, има някои изпитани трика, с които може сами да хидратирате и освежите кожата си. 3 в 1 - спа процедури у дома – полезно и приятно!

1.Масажът прекрасно ускорява нашата обмяна на веществата - например антицелулитният или вакуумният. Първият, дори да не спомогне за намаляване на неприятния целулит, подобрява състоянието на кожата, кръвообращението и възстановява мускулите, а вторият способства за извеждането на наднорменото количество течности от организма.

За целта масажирайте проблемните зони с по-голяма пемза или нещо друго с груба повърхност, което ви се намира под ръка. Правете кръгови движения по повърхността на кожата без да натискате прекалено силно, за да не нараните епидермиса. Целта е мастните натрупвания да се раздвижат и кръвоснабдят.

Масажирайте често стъпалата на краката си - върху тях се намират около 500 точки, използвани от науката рефлексотерапия, които се смята, че помагат на работата на черва и черен дроб.

2. Горещите вани и сауната

Сауна

Банята и сауната са много полезни процедури. Благодарение на сухия и горещ въздух в сауната температурата на кожата достига 40 градуса и за един сеанс човек може да изгуби до половин литър течности.

Домашната сауна е осъществима и в собствената ви баня. За целта е необходимо за оставите кранчето с гореща вода да тече силно в продължение на 5-10 минути и банята да е затворена. След това влезте и се настанете удобно в образувалата се пара. Този метод не е най-пестеливияt откъм воден ресурс, но ако смятате, че си заслужава, може да пробвате.

Банята влияе благотворно на състоянието на кожата, помага за намаляване на килограми, като спомага за извеждането на шлаката. И двете процедури ускоряват обмяната на веществата.

3. Контрастният душ

Той вече се пропагандира почти навсякъде. Единственото, което трябва да спазвате, е постепенно да понижавате температурата на водата, преди да достигнете до обливане със студена вода. Контрастният душ се отразява изключително тонизиращо както за кожата, така и за косата.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати