Спасете кожата в горещините

Спасете кожата в горещините

Козметиката за лятото трябва да се различава от тази, която използваме през зимата, тъй като проблемите на кожата и косата през горещия сезон са специфични.

Основните летни удоволствия - слънцето и водата, докарват големи неприятности. От ултравиолетовите лъчи кожата съхне и старее.

При хората с мазна кожа се запушват порите и се появяват неприятни възпаления. Някои пък страдат от появата на пигментни петна и лунички. Затова трябва стриктно да се спазват трите основни правила – почистване, овлажняване и защита.

Почистването трябва да бъде щадящо. Ако го правите с пяна, нека тя да е нежна, за чувствителна кожа. Ако използвате тоник, добре е той да съдържа билки. Пилинг маската трябва да бъде със ситни абразивни частици.

При появата на възпаления използвайте продукт, съдържащ някакъв дезинфектант. За разлика от спирта той не изсушават кожата.

Старайте се по-малко да пипате лицето си с ръце. През лятото крайниците се потят и върху тях се задържа много повече прах и мръсотия, отколкото през зимата, а по този начин лесно се провокират редица възпаления.

Спасете кожата в горещините

Прегледайте наличните си кремове. Използвайте такива, които имат слънцезащитни компоненти и са повече овлажняващи, отколкото подхранващи.

Леката текстура на крема позволява той да попие по-добре в кожата, без да остави мазен блясък и усещане за тежест по лицето, а слънцезащитните фактори предотвратяват преждевременното стареене в резултат на слънчевите лъчи.

Намерете си вода в спрей. Не е необходимо да купувате скъпи продукти с термална вода – минералната от магазина също ще се справи чудесно със задачата да овлажни кожата. Намокряйте салфетка и периодично я поставяйте върху лицето. По този начин ефективно ще се освежавате през горещините.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати