Гимнастика за очи

Гимнастика за очи

С помощта на гимнастика за очите може да отпуснете очните си мускули, които постоянно са под напрежение. Тази гимнастика има допълнителен ефект – бръчките, които се получават около очите, се изглаждат.

Всекидневните упражнения се правят по следния начин: поставяте двете длани върху слепоочията си и се опитвате с помощта на лицевите мускули да опънете кожата си назад.

Няма да ви се удаде от първия път, но с времето ще успеете. Тези движения укрепват мускулатурата на слепоочията и темето, която опъва кожата между окото и ухото.

Ако очите ви постоянно сълзят, възможно е в организма ви да има липса на витамин В2. Дневната доза, необходима на организма, е около два-три милиграма.

Гимнастика за очи

Но тя се увеличава, ако в храната ви има много мазнини и наскоро сте претърпели операция. Витамин В2 се съдържа в птичето месо, бирената мая, граха, гъбите, броколите, млякото.

Ако кожата около очите ви се опъва и под грима се образуват бръчици като при суха кожа, върху грима внимателно втрийте гел за около очи, но без да се стига до разтичане на грима.

Кожата ще стане гладка, свежа и бръчките ще се поизгладят. Кожата около очите е открита за слънцето и вятъра, които ускоряват процеса на стареене, което води до появата на бръчки.

През лятото носете слънчеви очила, които покриват и кожата около очите. Не забравяйте през летните дни да нанасяте около очите си специален крем със защитен UV-фактор.

Всяка сутрин нанасяйте върху кожата около очите специален концентрат със суперактивни вещества като биохиалуронова киселина и биологично активни масла, за да унищожите и най-малката следа от бръчици.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати