Избирайте цвета на червилото според косата и тена

Избирайте цвета на червилото според косата и тена

Най-често модата играе роля върху избора на нюанса на червило. Не е без значение какви тонове предпочитате за тоалетите си, важно е и настроението, с което влизате в бюти магазина.

Определящи обаче в избора на червило трябва да бъдат цветът на косата и тенът на лицето. Колкото по-тъмна е косата, толкова по-ярки цветове можете да си позволите. За по-светлата коса се препоръчват естествените оттенъци.

Червилата са в топли и студени гами. По-тъмните състаряват и са само за млади хора, докато по-светлите придава свеж вид. През лятото избирайте червило в розово, прасковено и кайсиево. Това е и времето на блясъка за устни.

В студените дни се придържайте към правилото червилото да е в наситени нюанси. Не прекалявайте с молива за устни. Той трябва да е в тон с основния цвят или малко по-блед.

Нанася се тънка линия нежно върху контура. След това вътрешността внимателно се запълва с червило. Накрая се изглажда със специална четчица, която отнема излишния слой.

Помнете, че тъмните оттенъци визуално смаляват устните, а светлите и с гланц ги уголемяват. Днес на пазара вече се появяват нови видове червила като Color Sensation на Maybeline New York. Те са за бляскав шик с нови пропорции - миниатюрни кристални пигменти, отразяващи външната светлина за създаване на многоизмерен блясък.

Избирайте цвета на червилото според косата и тена

В допълнение е меденият нектар, който дарява усещане за подхранени, сочни и изкусителни устни. Съвременното червило съдържа четири компонента - основа, добавки, оцветители и аромати. Най-често за основа се използват натурални мазнини и восък.

В състава влизат и различни полимери за създаване на така наречения мокър ефект, но и за издръжливост. Добавките са преди всичко витамини за противовъзпалително действие. Други пък имат свойството да предпазват от слънцето и вредните атмосферни влияния.

Оцветителите днес не са като ръждата по устните на Нефертити, а са напълно безвредни. Консервантите за дълготрайност в червилата също не вредят на устните.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Plam
Plam
21.06.2014 01:36
Нищо за тена на кожата не видях,ама айде :)
3
0