Обем в косата крие дългия нос

Обем в косата крие дългия нос

Умело подбраната прическа може коренно да промени лицето, да скрие недостатъците и да подчертае предимствата му. При избора на подстрижка трябва да се съобразите с няколко неща.

Предлагаме ви да изберете най-подходящата за вас прическа, според типа на лицето си и разбира се да прикриете някои недостатъци.

За различните типове лица са подходящи различни прически и колкото и да ви харесва дадена подстрижка няма гаранция, че ще изглеждате добре с нея, ако не сте уцелили правилно формата на лицето си.

След това трябва да се съобразите с вида и типа на косата си. Дали е тънка или гъста, чуплива или права.

Друго важно условие при избора на прическа е да се съобразите с модните тенденции. Могат да се изброят още много фактори, с които трябва да се съобразите при избора на подстрижка, но в тази тема ще се спрем на формата на носа – тази наглед маловажна подробност от лицето.

Удивително е как умело избраната прическа може да промени изцяло лицето, а носа е онази част от него, която най-много се набива на очи.

Дългия нос най-добре се съчетава с обемна подстрижка с дълъг обемен бретон. Целта на прическата е да направи пропорциите на лицето по-хармонични, като съответно скъси носа. Най-неподходящата прическа за лице с дълъг нос е открито чело и прилепнала гладка коса с филирани краища.

Обем в косата крие дългия нос

За чипоносите дами най-подходящата прическа е високо вдигната коса и открито чело, без бретон. Най-неподходяща е пусната обемна къса коса до линията на ушите, подстригана на пластове. Тази подстрижка оптически смалява лицето и чипото носле не стои добре.

Най-подходящи за дамите с широки носове са прически с открито чело, защото когато по-голяма част от лицето е открита, оптически се издължава лицето и носа изглежда по-тесен.

Ако очите ви са по-приближени едно към друго т.е. имате тънък в основата си нос, за вас не е подходяща къса пригладена коса с открито чело.

Визуално пропорциите на лицето ви ще са добре балансирани, ако си направите къдрици. По-голям обем на прическата ще привлича погледа към косата и съответно съотношението лице - коса ще е в полза на косата, с което лицето ще е с хармонични пропорции. Така визуално разстоянието между очите ще се разшири.

Ако носът ви в горната си част е по-широк и очите ви стоят по-раздалечени едно от друго за вас е подходяща пищна, обемна прическа с бретон и кичури, които покриват част от бузите ви.

Такава прическа ще смали визуално лицето, по-голямото разстояние между очите ще се скъси и ще изглеждате чудесно. Подобно на приближените очи и за раздалечените не са подходящи много къси прилепнали коси с открита по-голяма част от лицето.

Рейтинг

4.5
Общо 6 гласували
5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ива
ива
19.07.2011 14:46
А, ако си направиш пластична операция на носа, може и да се обръснеш гола глава ?
2
0